Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΓΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗ: ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΝΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΣΚΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

 

Δύο διαφορετικές έρευνες παραγγέλθηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη για την υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού Γιάννη Πανουση, όπως επίσης και για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν κατά παντός υπευθύνου οι υπουργοί Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.

ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ

 

Καθώς οι ηγέτες της Ομάδας των Είκοσι (G20) συγκεντρώνονται στην Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο, θα έχουν στο μυαλό τους τις αποκαρδιωτικές εικόνες των εκτοπισμένων ανθρώπων που εγκαταλείπουν χώρες που υφίστανται πολέμους και οικονομικά προβλήματα.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ;

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμη φορά η Ελλάδα έζησε  τον πυρετό μιας γενικής πανελλαδικής απεργίας. Αυτός και ο λόγος που χθες «παρέλυσε» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχαν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ

 

Ακούς εκεί! Είμαστε, λέει, μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, από τους οποίους σχεδόν τα επτά εκατομμύρια αποτελούν τον οικονομικά ανενεργό πληθυσμό: συνταξιούχοι, άνεργοι και άεργοι. 

ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Σε μια άκρος ιταμή δήλωση προχώρησε ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Σόφιας, Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

  

Μνήμες από τον μαύρο Δεκέμβρη του 2008 φέρνει στην μνήμη κείμενο απειλή μέσα από την φυλακή  των κρατουμένων Νίκου Ρωμανού και Παναγιώτη Αργυρού, κάνοντας λόγο για τον νέο «Μαύρο Δεκέμβριο» που θα ζήσει φέτος η Αθήνα.

ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ... ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ

 

Στην Μάλτα διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία, πληροφορίες αναφέρουν, πως αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου 3 δις ευρώ με σκοπό την στήριξη της Τουρκίας για το ζήτημα του μεταναστευτικού.

ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΞΟΔΕΨΑΝ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ

 

Στο τέλος κάθε χρόνου το κοινοβούλιο κάθε χώρας εγκρίνει τον προϋπολογισμού του κράτους για τον επόμενο χρόνο, που θα πρέπει να κρατήσει για 365 μέρες. Σχεδόν καμία χώρα της ΕΕ δεν κάνει καλό "κουμάντο" στα οικονομικά της, με αποτέλεσμα να ξοδεύει τα χρήματα πολύ πριν τελειώσει ο χρόνος - κυρίως στα μέσα Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.Υπάρχουν όμως και κάποιες που "ξεμένουν" πολύ νωρίς - από τον Οκτώβριο. 

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η "ΑΠΡΕΠΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ" ΤΗΣ ΕΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Λίγο μετά την έκθεση καταπέλτη της ΕΕ για την Τουρκία - και αφού η τουρκική πλευρά απέρριψε τις επικρίσεις που περιέχονται στη φετινή έκθεση προόδου για «οπισθοδρόμηση στα θέματα δημοκρατικών ελευθεριών και δικαίου» - η  υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπερίλ Ντεντέογλου.