Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΕΣΠΑ 2014-20

 

Ευρεία συζήτηση έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το κατά πόσο το νέο ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς) της περιόδου 2014-20 μπορεί να συνδράμει στην επίτευξη της πολυπόθητης ανάπτυξης.

Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

 

Πρόκειται για μια μελέτη που πραγματοποίησα και η οποία χρηματοδοτήθηκε από το LSE, με την εμπειρική της έρευνα να ολοκληρώνεται στο τέλος Ιουνίου. Σκοπός της μελέτης, η βαθύτερη κατανόηση και διερεύνηση του φαινομένου της εξωτερικής μετανάστευσης από την Ελλάδα στον καιρό της κρίσης.

ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

 «Η Ελλάδα σχεδιάζει επιστροφή στις αγορές» τιτλοφορείται άρθρο των Financial Times που αναφέρουν ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται να επανασυνδεθεί με τις διεθνείς αγορές.

Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΠΕΣΕ

 

Η πορτογαλική αριστερά προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την πτώση της δεξιάς κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσους Κουέλιου, καταψηφίζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα στο κοινοβούλιο.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

 

Στους λόγους που καθυστέρησε η εκταμίευση της δόσης ύψους 2 δισ. ευρώ στάθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ευρωβουλής.

ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ

 

Έφτασαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών και από αύριο πιάνουν δουλειά με πρώτο ραντεβού τον κ. Τσακαλώτο και τον κ. Σταθάκη.

Η ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Μια δραματική επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στο αμέσως επόμενο διάστημα, με άγνωστες διεθνείς συνέπειες, πρέπει να θεωρείται η πιθανότερη εξέλιξη σύμφωνα με αρκετούς διεθνείς παρατηρητές, αν και φυσικά πρέπει πάντα, σε μια τέτοια κατάσταση να αποφεύγει κανείς τις βεβαιότητες.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και καταδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα σίτισης που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες στην Πάτρα.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΡΥΠΩΝ ΤΗΣ VOLKSWAGEN

 

Η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος της Καλιφόρνια αποδεικνύει την απάτη της Audi και της VW και προαναγγέλλει πρόστιμα ύψους δισεκατομμυρίων, για την 40πλάσια υπέρβαση των ορίων εκπομπών καυσαερίων ντίζελ.

FRONTEX: 540.000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2015

 

Σχεδόν 540.000 μετανάστες και πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα κατά τους πρώτους 10 μήνες της φετινής χρονιάς, ενώ συνολικά στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώθηκαν 1,2 εκατ. παράτυποι είσοδοι μεταναστών, αριθμός τετραπλάσιος από εκείνον που είχε καταγραφεί το 2014, ανακοίνωσε σήμερα η Frontex, ο Οργανισμός Διαχείρισης Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ.