Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

 
Η εκλογή νέου αρχηγού και το Σύνταγμα

Με αφορμή το ζήτημα που έχει ανακύψει κατά τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ήθελα να κάνω κάποιες διαπιστώσεις καταρχήν νομικού χαρακτήρα με βάση το ισχύον Σύνταγμα και τον νόμο για την Αυτοδιοίκηση, χωρίς να θέλω να πάρω θέση για τις ικανότητες και τα προσόντα των υποψηφίων για την αρχηγία του κόμματος.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ

 

Ζούμε την κορύφωση μιας ιστορικής πορείας υποχώρησης, συρρίκνωσης ή/και παρακμής, η οποία ξεκινά μετά το 1922. Η πορεία αυτή θα ολοκληρωθεί με το Κυπριακό και το Μακεδονικό, τα ζητήματα της Θράκης και του Αιγαίου (και προφανώς της Ηπείρου).

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου απεργούν σχεδόν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, συμμετέχοντας στην γενική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, ανακοινώνουν την συμμετοχή τους, είτε με στάσεις εργασίας είτε με την κανονική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ISIS ... ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 

"Ένα μέλος του κοινοβουλίου της Ρωσίας κατηγόρησε την κυβέρνηση Ομπάμα, ότι σπατάλησε ουσιαστικά ένα χρόνο βομβαρδισμών στην έρημο της Συρίας, σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας με στόμφο στο Twitter ότι η αμερικανικά εκπαιδευμένοι "μετριοπαθείς επαναστάτες" τρέχουν μακριά για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

 

«Είχαμε πόλεμο. Δεν τον προκαλέσαμε εμείς. Απλά βρεθήκαμε στη μέση… Άλλοι πάντα φταίνε όταν χύνεται το αίμα των αδυνάμων. Ποτέ οι αδύναμοι. Ο εχθρός ξέσπασε όλο του το μίσος πάνω μας. Δεν προλάβαμε να αντισταθούμε.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 

Η πραγματικότητα στη Ελλάδα του σήμερα δε μοιάζει και τόσο αληθινή καθώς φτάσαμε στο σημείο στελέχη της κυβέρνησης να είναι άμεσα συνδεόμενα με τρομοκρατικές οργανώσεις.

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

 

Άγνωστοι έκαψαν την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη στα κεντρικά γραφεία της μειονοτικής πολιτικής οργάνωσης «Ομόνοια» στην πόλη των Αγίων Σαράντα, στην Αλβανία.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΩΣΗ ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

 

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή η δικαστική απόφαση έξωσης της Νέας Δημοκρατίας από το κτίριο της Συγγρού. Η διαχειρίστρια εταιρεία του ακινήτου προσέφυγε με αγωγή εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, την οποία και κέρδισε τον Ιούνιο. Τότε όμως, λόγω των capital controls, δεν μπορούσε να εκτελεστεί.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΣΡ

 

Όπως διαφαίνεται ο νέος Νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες (με τα πολλά κενά του και τις υπερβολές του) μάλλον θα μείνει κενό γράμμα αφού απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστεί είναι να υπάρξει νέα σύνθεση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.