Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΑΓΚΑΘΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική πλευρά εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος τόνισε ότι το «αγκάθι» στις συζητήσεις είναι το θέμα των πλειστηριασμών.

10.000 ΑΤΟΜΑ «ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

 

Χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στον Πειραιά τα τελευταία 24ωρα από τα νησιά του Αιγαίου αφού η λήξη της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας επέτρεψε την μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική απ' όπου ξεκινούν το ταξίδι τους για τα σύνορα.

100 ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»: KΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Πολλές διαφορές και καθόλου πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κατέγραψαν χθες Τρόικα και Euro Working Group.Στις τηλεδιασκέψεις που γίνονταν όλο το σαββατοκύριακο δεν επετεύχθη συμφωνία, αλλά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταβαίνει με συγκρατημένη αισιοδοξία στις Βρυξέλλες, αναμένοντας μία θετική δήλωση που θα επέτρεπε, αν όχι άμεσα, να δοθεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες μέρες ή εβδομάδες του Νοεμβρίου.

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Η Ελλάδα επίσημα πλέον κατατάσσεται στο επίπεδο του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, κοκ. Με τον Νόμο Υπ' Αριθμ. 4341 (ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 142, 6/11/2015) κυρώνεται η Συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σχετικά με τη συνεργασία και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Ελληνική Δημοκρατία.

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ

 

Χιλιοφορτωμένα βιογραφικά. Ειδικοί και ειδικότητες. Τόση υπερεξειδίκευση, για να αποδομηθεί η χώρα και να οικοδομηθεί το χάος. Δεν ακούω. Δεν διαβάζω. Δεν αποτυπώνω τα ονόματά τους πλέον. Όσο και αν προσπάθησα να καταλάβω, μου λείπει πάντα το αυτονόητο. Φοροεπιδρομές και φοροκαταιγίδες. Αναδρομικά και προπληρωμές φόρων.

ΟΙ ΝΕΟ-ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ

 

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να επιδείξουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά για να εμποδίσουν την ποδηγέτηση της κοινωνικής διαμαρτυρίας από τις δυνάμεις του εθνικισμού.

ΠΟΤΕ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΔΡΑΓΑΣΚΑΚΗΣ ΟΤΙ ΘΑ «ΦΥΓΟΥΝ» ΤΑ CAPITAL CONTROLS!

 

Τους πρώτους μήνες του 2016 θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για την κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό» στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, για την οποία «υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία εντός του έτους» δηλώνει.

ΤΟ ΔΝΤ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ

 

Σε χαμηλά επίπεδα για χρόνια αναμένεται να μείνουν οι τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τις χώρες του Περσικού Κόλπου να προχωρήσουν σε δημοσιονομικές προσαρμογές για να αντιμετωπίσουν την πτώση των τιμών του «μαύρου χρυσού».

«ΑΦΕΝΤΙΚΟ» ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Ο αρχηγός μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα, κατάφερε και εισήλθε παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υποκρινόμενος τον πρόσφυγα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

Οι πολύ αργοί ρυθμοί στη μετακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα στα Σκόπια έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού Ειδομένης Κιλκίς χιλιάδες άτομα.