Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΙΚ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο  Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων αποκαλύπτει ότι αέριο μουστάρδας χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μαχών μεταξύ αντιμαχόμενων οργανώσεων ανταρτών στη Συρία τον Αύγουστο.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Περίπου 310.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα βγουν ευνοημένοι από τις αλλαγές που προκύπτουν στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ άλλοι 380.000 θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για 6 ακόμα χρόνια.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

Στο τέλος του Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί, σε συνεργασία με τους εταίρους, η στρατηγική για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας την Πέμπτη σε εκδήλωση για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο.

ΚΡΥΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 

Στο «άβατο» των υπογείων των Γενικών Αρχείων του Κράτους, ανάμεσα σε χιλιάδες τόμους με ντοκουμέντα για τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία, φυλάσσονται προσεκτικά περισσότεροι από 800 φάκελοι βουλευμάτων για υποθέσεις δωσίλογων και εγκληματιών πολέμου από την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

«ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»

 

«Το ελληνικό χρέος έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα» σύμφωνα με τον Πολ Καζαριάν, ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Japonica Partners – σθεναρό υποστηρικτή της υιοθέτησης των προτύπων IPSAS στην Ελλάδα.

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ


Στα μέσα του 2013, οι ελληνικές εφημερίδες ασχολούνταν με τις επιδιώξεις του Αντώνη Σαμαρά να φέρει κινεζικές επενδύσεις στη χώρα, με την προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες που θα άρχιζαν σε λίγες ημέρες, με το πόρισμα των ελεγκτικών εταιρειών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και με τη διαφαινόμενη μείωση του ΦΠΑ. Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παιζόταν το Orphan Black.

ΤΟ PKK ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

 

Οι κούρδοι αντάρτες στην Τουρκία τερμάτισαν σήμερα την κατάπαυση του πυρός που είχαν κηρύξει πριν από έναν μήνα, αφού ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι θα τους "εξοντώσει" διαλύοντας τις ελπίδες για υποχώρηση της βίας μετά τις βουλευτικές εκλογές.

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

 

Επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κίνητρα αλλά και διατάξεις υποχρεωτικού χαρακτήρα, εξήγγειλε από το βήμα εκδήλωσης του ΣΕΒ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ

 

Οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδας/Βουλγαρίας/Ουγγαρίας είναι πρόθυμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους στον τομέα της ενέργειας, κάτι που είναι και στα άμεσα σχέδια τους.  Όπως υποστήριξαν σε τριήμερη συνάντηση τους στο Λουξεμβούργο, τα οφέλη θα είναι τεράστια και για τις τρεις χώρες και διαβεβαίωσαν ότι σύντομα το σχέδιο θα υλοποιηθεί.