Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

Έληξε την 31 Οκτωβρίου 2015 το ιδιότυπο πλέγμα προστασίας των οφειλετών που επιβλήθηκε λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, των γνωστών capital controls και πλέον επιτρέπονται οι κάθε είδους πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί στην ακίνητη και κινητή περιουσία των οφειλετών, εξώσεις, κατασχεσεις εις χείρας τρίτων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

ΤΙ ΠΡΟΟΙΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Τι και αν η τυφλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα (10 Οκτωβρίου 2015) δολοφόνησε εν ψυχρώ 100 Κούρδους και τραυμάτισε άλλους 400, τι και αν η κρατική βία κατά της κουρδικής μειονότητας της νοτιοανατολικής Τουρκίας αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην σύγχρονη Τουρκία;

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 

Σε ένα νέο γύρο «πολιτικής» διαπραγμάτευσης με τους δανειστές εναποθέτει τις ελπίδες του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν και να δοθεί νέα ώθηση στην υλοποίηση του προγράμματος.

ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΩΣ ΕΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Ηλεκτρονικά συστήματα αντιμέτρων χρησιμοποιούνται καθώς οι βομβαρδισμοί αυξάνονται. Την Κυριακή η Συρία ανακοίνωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο της και επιτέθηκαν στη Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας στα Όρη Καλαμούν.

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ» GREXIT

 

«Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς κούρεμα χρέους», αλλά ακόμα και «αν κάναμε ένα κούρεμα πάνω από 100 ή 200 δισ. τώρα, σε μερικά χρόνια θα είχαμε πάλι το ίδιο πρόβλημα και θα χρειάζονταν και τέταρτο πακέτο, αν δεν γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία».

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

 

Βραδιάζει, φωνές ακούγονται αλλά σε διαφορετική γλώσσα, που με δυσκολία καταλαβαίνεις τι θέλουν να πουν. Βλέμματα προσπαθούν να καταφέρουν αυτό που δεν πετυχαίνει η γλώσσα, να εκφράσουν με άλλο μέσο την απογοήτευση, την αγωνία, την αγανάκτηση.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Νέες φουρτούνες περιμένουν την ελληνική οικονομία, καθώς για άλλη μια φορά πρόκειται να πέσει θύμα των εκθέσεων από τους οίκους αξιολόγησης. Αυτή την φορά πρωταγωνιστής είναι ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ο οποίος σε πρόσφατη έκθεσή του "μαύρισε" το αποτέλεσμα των stress test ως credit negative.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 8,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

 

Την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για προληπτικούς λόγους επέβαλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας στον 59χρονο προϊστάμενο του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Λάρισας, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατ” επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση των διατάξεων του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ

 

Ρωσικά μαχητικά τύπου Su-25 βομβάρδισαν, για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων, θέσεις τζιχαντιστών στην Παλμύρα της Συρίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας «μαχητικά τύπου Su-25 έπληξαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Ταντμούρ (η Παλμύρα στα αραβικά) στην επαρχία Χομς».

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 – ΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ

 

Νέες απώλειες σε δημοσιογραφικό δυναμικό σημειώνονται στον ΑΝΤ1 την ώρα που το κανάλι οδεύει προς σμίκρυνση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και ενώ κάποιοι δημοσιογράφοι αρνούνται να υπογράψουν τις νέες μειώσεις μισθών.