Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η «ΤΡΥΠΑ» ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟ 9ΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ 2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Μία «τρύπα» ύψους 2 δισ. ευρώ δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το 9μηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου του 2015, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα. Πρόκειται για μία «βουτιά» στα έσοδα κατά 5,6% έναντι του αναθεωρημένου στόχου, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα διατηρείται, εξαιτίας σε μεγάλο βαθμό της μείωσης που παρατηρούνται στις δαπάνες.

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

 
1.Ἡ θρασύτατη ἐπίθεση τῆς φασιστικῆς Ἰταλίας ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος, λειτούργησε ὡς πρόκληση στὴ συνείδηση ὅλου τοῦ Ἔθνους. Ἡ ἀπάντηση ἦταν πανελλήνια, καὶ ἡ ἀπόφαση γιὰ ἀντίσταση καθολική. Καὶ ἡὈρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος - ἡγεσία καὶ σῶμα- συντάχθηκε ἀπὸ τὴν πρώτη στιγμὴ μὲ τὴν ἀρνητικὴ ἀπάντηση τοῦ τότε Πρωθυπουργοῦ (πού, μολονότι δικτάτορας, τὴν ἱστορικὴ ἐκείνη στιγμὴ ἐξέφραζε τὸ συλλογικό μας φρόνημα) στὴν ἰταμὴ ἀλαζονεία τῆς φασιστικῆς Ἰταλίας καὶ τῶν δυνάμεων τοῦ Ἄξονα. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν 94 «τρομοκρατικούς» στόχους στη Συρία το τελευταίο 24ωρο, προχωρώντας σε έναν αριθμό βομβαρδισμών ρεκόρ από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης την 30ή Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Αναπόφευκτο θεωρεί το κούρεμα του ελληνικού χρέους έως το τέλος του έτους η Deutsche Bank, όπως γράφει η γερμανική λαϊκή εφημερίδα Bild.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που -κατά την Bild- στηρίζεται σε εσωτερικό απόρρητο έγγραφο της Deutsche Bank, το κούρεμα του χρέους πρέπει να είναι της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Πόλεμος για την εξουσία (Άσαντ), για την τρομοκρατία (τζιχαντιστές), αλλά και για τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή (Άγκυρα εναντίον Κούρδων, Ιράν εναντίον Σαουδικής Αραβίας), ο «εμφύλιος» της Συρίας έχει πλέον ξεκάθαρα μετατραπεί σε... πεδίο διεθνών ανταγωνισμών.

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ;

 

Στο ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας, που εκτείνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων δίπλα από το Ολυμπιακό Στάδιο, εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση για την κατασκευή και διαμόρφωση μόνιμου χώρου στέγασης και φιλοξενίας των προσφύγων που καταφθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας από τα τουρκικά παράλια.

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ

 

Η απόκτηση πτυχίων δείχνει ανθρώπους αποφασισμένους να πετύχουν, με πειθαρχία καθώς και ανθρώπους που έχουν προβεί σε σημαντικές θυσίες. Η γνώση μας δίνει τη δύναμη και τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

 

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε αυτό που κανείς δεν τολμά να ξεστομίσει: Αν δεν κάνουμε κάτι τώρα, οι πρόσφυγες θα πεθαίνουν στο δρόμο από το κρύο.

Ο ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ «ΠΙΣΤΟΣ» ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ

 

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, όσο βρισκόταν με τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανίστηκε να μην υποχωρεί από τις θέσεις που παρουσίασε στον Γιώργο Σταθάκη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Κατρούγκαλο. Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας  ότι η Επιτροπή θα χορηγήσει στην Ελλάδα 5,9 εκ. ευρώ για την επίλυσή του.

ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΟ ΓΟΥΑΝ

 

Μια σημαντική απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει το ΔΝΤ μέσα στο Νοέμβριο, καθώς όπως όλα δείχνουν θα αποδεχθεί και το γουάν μέσα στα νομίσματα που αποτελούν το συναλλαγματικό αποθεματικό του. Σύμφωνα με πηγές από το Ταμείο, όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί, ενώ δεν υπάρχουν και πολιτικά εμπόδια.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

 

Την ώρα που οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λόγω των περικοπών που απαιτούν τα μνημόνια, ο τουρκικός στρατός κάνει άσκηση- προσομοίωση απόβασης σε ελληνικό νησί, με τεράστια συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων, και υποστήριξη από αέρα. Η άσκηση μάλιστα πραγματοποιείται σε περιοχή που βρίσκεται απέναντι στο Βόρειο Αιγαίο.