Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

103 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 1ο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ (26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1912)

 

Η 26η Οκτωβρίου έχει διπλή σημασία για τη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόκειται τόσο για τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου αγίου της πόλης, όσο και για την ημερομηνία απελευθέρωσής της κατά τη «Μεγάλη Εξόρμηση» του Πρώτου Βαλκανικού Πολέμου.

ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΒΥΗ

 

Απώτερος στόχος της Ουάσιγκτον στη Συρία είναι να μετατρέψει τη χώρα σε ένα άλλο αποτυχημένο κράτος, πιστεύει ο αμερικανός συγγραφέας Eric Zuesse, προσθέτοντας ότι όλα έχουν να κάνουν με τις διαδρομές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη Μέση Ανατολή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ;

 

Τελικά προχθές έβρεχε ή μας «πτύει» ακόμη και ο καιρός για τα όσα γίνονται στην χώρα μας; Χαρές και πανηγύρια για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Ολάντ και για την συμπαράσταση που προσφέρει στην Ελλάδα…

ΠΕΡΙ ΕΧΘΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΣΩΤΗΡΩΝ

 

Το να παίζεις με την κατασκευή (ή: την ανάδειξη) εχθρών, είναι μια παλιά και καταξιωμένη πολιτική πρακτική. Σε χώρες όπως η Ελλάδα, με τη βαθιά ριζωμένη πεποίθηση του «Είμεθα έθνος ανάδελφον», και με τη σταθερή αξιοποίηση της λογικής του κυνηγημένου στα μεταπολεμικά χρόνια -όχι, δηλαδή, πως δεν υπήρξαν γνήσιες φάσεις κυνηγημένου:

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ»

 

Ο Τσέχος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα τους οικονομικούς μετανάστες ότι χρησιμοποιούν τα παιδιά ως "ανθρώπινες ασπίδες" στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη καθώς η ήπειρος είναι αντιμέτωπη με τη σοβαρότερη μεταναστευτική κρίση από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΛΑΒΡΟΦ-ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τη συριακή κρίση, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Ο ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ "ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ" ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

 

«Ενισχυμένη» αναμένεται να είναι η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος φτάνει αύριο στην Αθήνα, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών.

ΗΛΙΘΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑΙΟ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΚΛΗΣΕΙΣ!

 

Ένας καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας, έφτασε να χρωστά 1 εκατομμύριο ευρώ από οφειλόμενες κλήσεις καθώς για χρόνια, πάρκαρε στο ίδιο σημείο παράνομα, ενώ όταν έβρισκε κλήσεις, απλά τις τσαλάκωνε και τις πετούσε.