Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Η ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

Η τεράστια αύξηση στις συναλλαγές με χρήση πλαστικού χρήματος αντί μετρητών που παρατηρείται τους τελευταίους 3 μήνες ελέω της επιβολής των περιορισμών κεφαλαίων (capital controls) έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το κατά πόσο αυτό θα συνδράμει στην ανόρθωση των δημόσιων οικονομικών.

48.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΩΝ

 

Ο αριθμός αφίξεων των προσφύγων και των μεταναστών που έφτασαν στην Ελλάδα εκτοξεύτηκε στις 48.000 σε διάστημα μόλις πέντε ημερών έως τις 21 Οκτωβρίου, αυξάνοντας τον αριθμό των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου στις 681.000, ανακοίνωσε χθες ο Διεθνής Οργανισμός για την Μετανάστευση (ΔΟΜ).

ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ Χαλίντ αλ Ατιγιάχ, δήλωσε πως η χώρα του ίσως επέμβει, στρατιωτικά, στην Συρία, ενισχύοντας τους αντικαθεστωτικούς μαχητές .

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ

 

Επίσημα δείπνα με την Ελλάδα για κυρίως πιάτο. Από τις πιο ειρωνικές στιγμές στην ιστορία της έζησε η Ελλάδα κατά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Ελληνογαλλική Διακήρυξη που προβλέπει στενότερες οικονομικές σχέσεις, αλλά και συνεργασία σε τομείς εκπαίδευσης, του πολιτισμού και στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, υπέγραψαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ!

 

Η Ύπατη Αρμοστεία προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με το τεράστιο κύμα προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα μας.

ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΔΝΤ!

 

Στροφή 180 μοιρών στην ιδεολογική του γραμμή φαίνεται πως κάνει το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πρόσφατη κίνησή του δεν συμπίπτει ιδιαίτερα με την "προστασία των πιο αδύναμων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας"

ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

Μπορεί να μειώθηκε η τιμή ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά το συνολικό κόστος για να καλυφθούν οι ανάγκες θέρμανσης, παραμένει απαγορευτικό για την ελληνική οικογένεια. Σαν να μην έφτανε αυτό, μια σειρά από αποφάσεις του υπουργείου που θα ληφθούν έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κάνουν την κατάσταση δυσκολότερη για τα νοικοκυριά.

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Αντώνη Σαμαρά και την Ντόρα Μπακογιάννη φωτογράφισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την αποτυχία της Νέας Δημοκρατίας να εκλέξει αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ στη Μαδρίτη.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

 

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπήκε η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ζητάει διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.