Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 

Η στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία, δεν ανέτρεψε μόνο απλά τη τύχη του πολέμου και δεν σκόρπισε μόνο πανικό μεταξύ των τζιχαντιστών. Έδειξε στον υπόλοιπο κόσμο, τις σημερινές δυνατότητες του ρωσικού στρατού σε κατάσταση πραγματικού πολέμου. 

ΜΕ 154 «ΝΑΙ» ΚΑΙ 140 «ΟΧΙ» ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Με 154 «ναι» και 140 «όχι», υπερψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, με το Νίκο Νικολόπουλο να ψηφίζει «ναι» επί της αρχής, αλλά να καταψηφίζει τα άρθρα 1, 2, 5, 10, 13 και 21 και να πρόκειται για την πρώτη απώλεια στο κυβερνητικό σχήμα.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

 

Νέα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να κληθούν να πληρώσουν φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αυξήσεις αλλά και μειώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες οχημάτων.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

 

Για χρύσωμα του χαπιού κατηγορεί τους Ευρωπαίους η Τουρκία μετά από τα όσα συμφώνησαν σήμερα οι ηγέτες της Ε.Ε στη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


Βρίσκεται στο Λογιστήριο του κράτους για την απαιτούμενη οικονομική έκθεση.  Η δεύτερη μεγάλη «μάχη», μετά τα προαπαιτούμενα, θα δοθεί στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, την κατάθεση του οποίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την ερχόμενη Δευτέρα. 

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ

 

Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν σε όλα τα απαραίτητα τεχνικά ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. 

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

 

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Εταιρίας (Eurostat), ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΡΚΕΛ

  

Το Βερολίνο διαψεύδει δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού WirtschaftsWoche ότι θα είχε την πρόθεση «να βάλει σε δεύτερη μοίρα την αυστηρή εμμονή σε όρους του προγράμματος», εάν η Ελλάδα δεχόταν να κρατήσει περισσότερους πρόσφυγες.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2006

 

Σύμφωνα με το Spiegel η γερμανική επιτροπή διεκδίκησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 φέρεται να είχε χρηματίσει τη FIFA για να κερδίσει την ανάθεση του Μουντιάλ 2006. Η FIFA δεν επιθυμεί προς το παρόν να σχολιάσει το θέμα.