Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Κατηγορηματικά αντίθετη παραμένει η Ελλάδα στο ενδεχόμενο κοινών περιπολιών με την Τουρκία στο Αιγαίο για το μεταναστευτικό, κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΟΠΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Στο κλίμα ενός ανατολίτικου παζαριού φαίνεται ότι έβαλε η Τουρκία την Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Είναι φανερό ότι η γειτονική μας χώρα χρησιμοποιεί όλο αυτό το διάστημα την απουσία σοβαρής προληπτικής δράσης για την αντιμετώπιση των διακινητών των προσφύγων, από την πλευρά της, ως διπλωματικό όπλο για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν, υποχρεωτικά, χώρα αυτήν την περίοδο στις Βρυξέλλες.

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

 

Κρατήστε πρόσφυγες για να πάρετε οικονομική χαλάρωση.Η γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει τις οικονομικές της απαιτήσεις από την Ελλάδα στην περίπτωση που η Αθήνα δεχθεί να παραμείνουν στη χώρα περισσότεροι πρόσφυγες.

ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΆΣΑΝΤ ΚΑΤΑ ΣΥΡΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

 

Από εδάφους και αέρος, στο νότιο Χαλέπι. Ο συριακός στρατός διευρύνει την αντεπίθεσή του με την υποστήριξη της αεροπορικής εκστρατείας της Μόσχας, η οποία άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

Μπαράζ μέτρων με στόχο την αξιολόγηση... Συνταξιούχοι, αγρότες πλήττονται από την πρώτη δόση του Μνημονίου 3.Με τη διαδικασία του επείγοντος και με παράταση χρόνου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου σήμερα ξεκινάει η «ορθοπεταλιά» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας - Μνημόνιο 3.

ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΤ

 

Η ντόπια κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία, συνεργάζεται με τους δανειστές και νομίζει ότι, φέρνοντας τους ξένους στην Ελλάδα, η ίδια θα συνεχίσει να παίρνει ξεκούραστα τα ποσοστά της, πουλώντας «προστασία», όπως συνήθιζε μέχρι τώρα να κάνει με το δημόσιο χρήμα. Μας ξεπουλάει στους ξένους αλλά είναι μακριά νυχτωμένη. Οι ξένοι γύπες μπορεί να την χρησιμοποιούν τώρα για να καθυποτάξουν τον ελληνικό λαό και να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά στο μέλλον θα την διαλύσουν.

Ο ΜΙΣΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 1% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

 

Μόλις στο 1% της ελίτ ανήκει ο μισός πλούτος του πλανήτη, σύμφωνα με νέα έρευνα της Credit Suisse. Στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας, με χρηματικά ποσά που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο δολάρια, βρίσκεται μόνο το 0,7% των κατοίκων του πλανήτη, ενώ ο πληθυσμός των ανθρώπων με περιουσία χαμηλότερη των 10.000 δολαρίων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, θέτοντας το 71% των ενηλίκων στην τελευταία κατηγορία της έρευνας.

Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΔΙΝΕΙ 3 ΔΙΣ. ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Τουρκία για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης κατέληξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times». Σύμφωνα με τους FT, η συμφωνία προβλέπει την επιτάχυνση χαλάρωσης των περιορισμών για χορήγηση βίζα σε τούρκους πολίτες, που αποτελούσε βασική επιθυμία της τουρκικής πλευράς, αλλά και την παροχή ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής βοήθειας έως και 3 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Άγκυρα.

ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ Η ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ

 

Ποινική δίωξη για τo πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε στην Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ΚΟΥΒΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ αποκάλυψαν το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με το ισραηλινό σάιτ Debka, ότι η Ρωσία αερομετέφερε στη Συρία μονάδες του στρατού της Κούβας για να πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ

 

Το χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες έχει ανατραπεί σε τέτοιο βαθμό που ο Μάριο Ντράγκι επιδιώκει τη χορήγηση μέχρι 15 δις ευρώ ήδη τον Νοέμβριο, βρίσκοντας την σθεναρή αντίθεση της Μέρκελ που ζητά πρώτα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.