Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

OΛΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

 
Το πόρισμα για το νέο Ασφαλιστικό στην εισαγωγή του αναφέρει ότι η ανανέωση της εμπιστοσύνης στο σύστημα συντάξεων είναι ευχερέστερη στο πλαίσιο μιας συνολικής μεταρρύθμισης που θέτει τις βάσεις της στη διαγενεακή και ενδογενεακή ισότητα. Διαβάστε όλο το Πόρισμα ΕΔΩ....


 


ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

H κυβέρνηση προσέρχεται σήμερα, Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το προσφυγικό, με δικής της ατζέντα η οποία εστιάζει στα θέματα της υλοποίησης των υποχρεώσεων της απέναντι στην Ευρώπη, με τα hot spots στα πέντε ελληνικά νησιά, δηλαδή τα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης, όσο και για τα ζητήματα που θέτει η ελληνική πλευρά στην Ευρώπη.

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 1,5% ΚΑΙ 2,0% Η ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΦΕΤΟΣ

 

Ένας ενδεχόμενος εφησυχασμός από τους υπεύθυνους για την οικονομική πολιτική, όπως και μια πιθανή παρερμηνεία των δεδομένων θα έκρυβαν πολλούς κινδύνους επισημαίνει μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, (ΙΟΒΕ) στην «Τριμηνιαία Έκθεση για την Ελληνική Οικονομία» που παρουσίασε σήμερα Πέμπτη.

ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ 17% ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΕΝΑ 12ΜΗΝΟ

 

Δεν προκαλεί κατάπληξη η διαπίστωση ότι το δωδεκάμηνο μεταξύ Ιουλίου 2014 και Ιουνίου 2015 ήταν κακό για τον πλούτο των Ελλήνων. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Credit Suisse, το ύψος του πλούτου του μέσου Έλληνα μειώθηκε στα 81.342 δολάρια από 98.097 δολάρια ένα χρόνο πριν, δηλαδή σημείωσε μείωση 17%

ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Οι εκλογικές επιδόσεις του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας δεν έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gezici, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα και προβλέπουν ότι το κυβερνών κόμμα λαμβάνει το 40,8% των ψήφων και δεν θα εξασφαλίσει την επιζητούμενη, με κάθε τρόπο, αυτοδυναμία.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ

 

Οδυνηρό είναι το αποτέλεσμα των 5 ετών μνημονίου για την ελληνική οικονομία καθώς στο διάστημα αυτό χάθηκαν 48,47 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ. Δικαιολογημένα λοιπόν μιλούμε για οικονομική εξαθλίωση των πολιτών και ραγδαία συρρίκνωση των παραγωγικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη χώρα μας κατά την περίοδο 2010-2014, που εφαρμόστηκαν τα δύο πρώτα Μνημόνια.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

 

Με την πεποίθηση ότι το ζητούμενο δεν μπορεί παρά να είναι ένα απλό, σταθερό, αποτελεσματικό και, εν γένει, δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε ένα πρώτο επίπεδο, την προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να δοθεί μία ανάσα στις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας. 

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

«Χρειαζόμαστε σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο μια συντεταγμένη κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας», επανέλαβε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην ανάγκη να εμποδιστεί η δράση των διακινητών προσφύγων.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ (ΔΙΑΓΡΑΦΗ) ΧΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ


Θα ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της Εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ Η ΝΔ

 

Με τριπλή διάσπαση φαίνεται να απειλείται πλεόν η ΝΔ, καθώς η δυναμική του Α.Τζιτζικώστα και το "σπονσοράρισμα" από τους "σαμαρικούς" προκαλεί τον εκνευρισμό κυρίως της πλευράς Μεϊμαράκη (αφού φαίνεται ότι ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ήδη εκτός παιχιδιού και ο Α.Γεωργιάδης μοιάζει περισσότερο για ¨λαγός" του Α.Τζιτσικώστα>

ΑΜΠΑΣ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής τονίζει πως η χώρα θα συνεχίσει τον εθνικό αγώνα. Το Ισραήλ καταγγέλλει ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, για τα αιματηρά επεισόδια που σημειώνονται ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς τις τελευταίες ημέρες.