Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ

 
               Διαβάστε όλη την επιστολή ΕΔΩ......
 


ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ Ο ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ

 

Τις τελευταίες μέρες βιώνουμε για ακόμα μια φορά στην χώρα μας θερμοκέφαλες αντιπαραθέσεις με πρωταγωνιστές (και) αυτήν την φορά πολιτικούς, δημοσιογράφους, δημοσκόπους καθώς και πονηρεμένους - τα γνωρίζω όλα και συμφέρω - απλούς πολίτες να καταθέτουν σχόλια στα κοινωνικά μέσα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των δημοσκοπήσεων και των δημοσκόπων (μια λέξη με άσχημο πια άκουσμα).

ΑΛΛΑΓΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ «ΣΟΦΩΝ»

 

Το τελικό προσχέδιο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων στη βάση του νόμου Σιούφα του 1992, επανυπολογισμό από την αρχή των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί με αναφορές σε αυτόν τον ενιαίο τρόπο.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΚΟΣΤΕΛΟ

 

Την έναρξη ενός ακόμα δύσκολου κύκλου διαπραγματεύσεων σημαίνει η επίσκεψη στην Αθήνα του επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο η οποία επρόκειτο να συμπέσει με αυτή του Επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιέρ Μοσκοβισί ο οποίος όμως αναγκάστηκε να αναβάλει το ταξίδι του λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ-ΙΡΑΚ-ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το ένα σοκ μετά το άλλο δέχεται η Τουρκία αφού μετά την ανακοίνωση δημιουργίας της οργάνωσης "Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις", ένα συνασπισμό δυνάμεων από YPG, ΥPJ, πρώην μαχητές του FSA, Άραβες κτλ που αριθμούν 30.000 στρατό απείλησε Ρωσία και ΗΠΑ βλέποντας ότι υπάρχει κοινό σχέδιο ακρωτηριασμού της Τουρκίας μέσω της δημιουργίας Κουρδικού κράτους με εδάφη από Συρία, Ιράκ και Τουρκία.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Η “Νέα Δημοκρατία” είναι το πολιτικό κόμμα που αποτέλεσε τη συνέχεια του “Ελληνικού Συναγερμού” του Στρατάρχου Παπάγου και της “Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης”. Ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, κατά την μεταπολίτευση, στις 4 Οκτωβρίου 1974 και στην ιδρυτική της διακήρυξη μεταξύ των άλλων αναφερόταν: 

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΩΝ ΟΤΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, οι Αρχές της Κριμαίας κατηγόρησαν δημοσίως τους ηγέτες των Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας ότι στρατολογούν Τατάρους για να πολεμήσουν ως τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος. Οι Τάταροι είναι μουσουλμάνοι σουνίτες, τουρκικής καταγωγής.

«ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΟΧΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ»

 

Η Λάλε Ακγκύν, τουρκικής καταγωγής, στέλεχος και πρώην βουλευτής των γερμανών σοσιαλδημοκρατών, επικρίνει την καγκελάριο Μέρκελ για την επικείμενη επίσκεψή της στην Άγκυρα.

ΑΛΒΑΝΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

 

Διαστάσεις καταιγίδας έχει πάρει η παράνομη εξαγωγή χρημάτων από Αλβανούς που εργάστηκαν στην Ελλάδα και προσπαθούν να μεταφέρουν τις οικονομίες τους στην πατρίδα τους, χωρίς να τις δηλώσουν! Τους τελευταίους τρεις μήνες, μόνο στο Τελωνείο Κακαβιάς εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις Αλβανών, που μετέφεραν συνολικά 83.400 ευρώ!

ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ 1,3 ΕΚΑΤ. ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

 

Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες εισηγήθηκε στο Εφετείο ο εισαγγελέας της έδρας.