Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ 30 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

 

Δύο εκρήξεις σε διασταύρωση στο κέντρο της Άγκυρας, έξω από σιδηροδρομικό σταθμό, είχαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 νεκρούς. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί ανέρχονται στους 126.

ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ

 

Από τη χρεοκοπία της χώρας το 2010 πέρασαν πέντε χρόνια μνημονίων όπου οι αλλεπάλληλες πολιτικές ηγεσίες της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης έπαιζαν ένα κουτοπόνηρο κρυφτό με τους πολίτες, τους ξένους και εν τέλει με την ίδια την πραγματικότητα.

ΕΤΣΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Καθώς οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας δοκιμάζονται έντονα το τελευταίο διάστημα, με το μπρά ντε φέρ να εντείνεται μετά την αυξανόμενη στρατιωτική ρωσική εμπλοκή στην Συρία,  στο προσκήνιο μπαίνει η οικονομική εξάρτηση των δυο χωρών και ο αντίκτυπος αυτής στις περαιτέρω εξελίξεις…

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΓΝΩΜΗ...

 

Για όσα θα περάσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Τα εγγόνια μας και τα παιδιά μας θα ζήσουν μέρες δύσκολες. Λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων γενεών θα τα ταλαιπωρήσουν για χρόνια. Αισθάνομαι την ανάγκη να τους ζητήσω συγγνώμη. Πριν από αυτό να εξηγήσω γιατί ζητώ συγγνώμη.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ – ΠΟΙΟΙ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ

 

Με νέα εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κοινοποιεί τις τροποποιήσεις στις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, αναφορικά με το ακατάσχετο. Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ «ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

«Ας λύσουμε πρώτα το Κυπριακό και ακολούθως να κάνουμε επίσκεψη στην Κύπρο», ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρόταση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου να επισκεφθούν μαζί την Κύπρο, η οποία του έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως έκανε γνωστό ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«ΕΔΙΩΞΕ» ΤΟ ΔΝΤ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ

 

Στην αποπληρωμή του συνόλου του χρέους της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε η κυβέρνηση της Ισλανδίας την Παρασκευή, δέκα μήνες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία της τελευταίας δόσης, ύψους 332 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Ιράκ και Αφγανιστάν ζητάνε από τη Ρωσία να τους βοηθήσει στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στις επικράτειές τους. Η Μόσχα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί μόνο εάν τα δύο κράτη καταθέσουν επίσημο αίτημα, γράφει η Il Giornale.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Μπερναρντίνο Λεόν, ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι σχηματίστηκε στη χώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Φάγεζ ελ Σάρατζ και αντιπροέδρους τον Άχμαντ Μέιτιγκ, τον Φάτι ελ Μπέζμπρι και τον Μούσα ελ Κόνι.