Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Παρουσία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ αλλά και με ένα πρόσωπο έκπληξη, εγκαινίασε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, τα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 39.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ

 

Τη συγγραφή του πολυνομοσχεδίου με τις 48 προαπαιτούμενες δράσεις έχουν ξεκινήσει τα αρμόδια υπουργεία υπό την στενή παρακολούθηση των τεχνοκρατών της τρόικας. Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, υπηρεσιακοί παράγοντες της κυβέρνησης κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να έχουν έτοιμα τα άρθρα του κάθε υπουργείου.

ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΜΟΣΧΑ

 

Η παρακολούθηση των ρωσικών επιχειρήσεων από τις αμερικανικές υπηρεσίες στρατού και ασφάλειας έχει καταλήξει ότι τουλάχιστον τέσσερις πύραυλοι συνετρίβησαν, την ώρα που διέσχιζαν τον ιρανικό εναέριο χώρο, υποστήριξαν οι πηγές του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου.

ΟΛΑΝΤ: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

 

“Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

ΟΙ «28» ΤΗΣ ΕΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ

 

Οι υπουργοί Εσωτερικών των 28 κρατών-μελών της ΕΕ που συνεδρίασαν την Πέμπτη, στο Λουξεμβούργο συμφώνησαν να ακολουθήσουν πιο αυστηρή πολιτική ως προς τις απελάσεις και στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την προσφυγική κρίση, συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας συνοριοφυλακής.

"Η ΜΟΣΧΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΤΡΟΠΟ"

 

Την εκτίμηση ότι σύντομα η Ρωσία θα υποστεί ανθρώπινες απώλειες στη Συρία, διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ,  Άστον Κάρτερ. Στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας των κρατών του ΝΑΤΟ, ο Αμερικανός υπουργός υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει ενταχθεί στο λάθος στρατόπεδο, δηλαδή αυτό του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΣΙΠΡΑ «ΚΟΒΟΝΤΑΙ» 25% ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

  

Με εντολή Τσίπρα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει «κούρεμα» στις αποδοχές του πολιτικού προσωπικού το οποίο αναμένεται να φθάσει έως και 25%.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Οι πρόσφυγες θα τονώσουν τη γερμανική οικονομία, καθώς η δραστική αύξηση του αριθμού τους στη Γερμανία θα επιδράσει θετικά και η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 1,8% το 2015 και το 2016, σύμφωνα με τη φθινοπωρινή έκθεση των κορυφαίων γερμανικών οικονομικών ινστιτούτων.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΑΔΑ ΓΚΑΜΠ

 

Η επίθεση του κυβερνητικού στρατού στη δυτική και κεντρική Συρία, ενάντια σε «μετριοπαθείς» του FSA και τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα, συνεχίζεται και την Πέμπτη. Τα συριακά στρατεύματα επιτίθενται με την αεροπορική υποστήριξη τη Ρωσίας, ενώ στο πλευρό του τακτικού στρατού μάχονται και Σύροι πολιτοφύλακες αλλά και μαχητές της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ 2.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 

Περιθώριο για τουλάχιστον 2.000 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο έχει η χώρα μέχρι το τέλος του 2015, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που κάλεσε ήδη τα υπουργεία να καταρτίσουν κατάλογο αιτημάτων για την κάλυψη κενών θέσεων.