Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 



Η ΙΔΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2016

 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 που δημοσίευσε η κυβέρνηση παραθέτει αναλυτικά τα στοιχεία επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας το 2015 και εκτροχιασμού των δημοσιονομικών στόχων.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Συρία και η ανάμειξή της στον τοπικό εμφύλιο πόλεμο, μέσω των αεροπορικών βομβαρδισμών, σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρά της Μόσχας να διευρύνει τη γεωστρατηγική της πέρα από τα όρια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μετά τα τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

 

Ποιο είναι το «εγκληματικό» σενάριο που «παίζει» στο άμεσο μέλλον, και μάλιστα, δυνατά, όσο υπερβολικό - στα όρια του απίστευτου - κι αν ακούγεται. Θα είναι έγκλημα. Κι αν δεν το αποφύγουμε, θα φταίμε όλοι. Ο λόγος για το ενδεχόμενο η χώρα να πάει σε... νέες εκλογές, μέσα στο ορατό μέλλον. Γιατί και αυτό το σενάριο "παίζει" και μάλιστα δυνατά.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΟΚΚΑΛΗ-ΝΤΟΙΤΣΕ ΜΠΑΝΚ...

 

Η σχέση μεταξύ τους, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινά από το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας "στηρίζει" την Deutsche Aeolia, στην οποία εταιρία είναι συνέταιρος ο Σωκράτης Κόκκαλης.

ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ 1 ΩΡΑ ΠΕΤΑΛΙ

 

Ο άνθρωπος που δημιούργησε το Ενεργειακό ποτό διάρκειας 5 ωρών ισχυρίζεται ότι έχει περισσότερα χρήματα από ό, τι χρειάζεται... περίπου 4 δισεκατομμύρια $ περισσότερα. Κάπως έτσι αποφάσισε να ξοδέψει την περιουσία του προσπαθώντας να διορθώσει κάποια από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου αυτού της ενέργειας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων που επλήγησαν από το «κούρεμα» του 2012 δεν δικαιούνται αποζημίωσης από την ΕΚΤ.  Αυτές οι απώλειες θεωρούνται μέρος του επενδυτικού ρίσκου, αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η VOLKSWAGEN ΖΗΤΑ ΟΜΕΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

 

Σε ευθείες απειλές προς τα ΜΜΕ να μην «παίζουν» θέματα για το σκάνδαλο της Volkswagen προχωρά ο γερμανικός κολοσός, σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σε ειδική συνέντευξη Τύπου της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, GUE/NGL, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΤΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

 

Ναι στην πιστωτική κάρτα, ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά μόνο εφόσον διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και σταματήσει η στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων.