Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ 200 ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΟ PSI

 

Το Δικαστήριο της Ε.Ε. αναμένεται να αποφανθεί την Τετάρτη για την αγωγή άνω των 200 επενδυτών κατά της ΕΚΤ, για τον ρόλο της στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους (2012- PSI), σε μια υπόθεση η οποία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια σειρά νομικών ενεργειών από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟΣ

 

Έναν «οδυνηρό» προϋπολογισμό θα αποκαλύψει σήμερα η Ελλάδα, όπου προορίζεται για να ικανοποιήσει τους δανειστές, και προβλέπει ότι η οικονομία θα παραμείνει σε ύφεση και το επόμενο έτος πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2017.

ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ

 

Με τον σταυρό στο χέρι και τα Σουχόι οπλισμένα και έτοιμα να εξαϋλώσουν τους αποκεφαλιστές του Ισλαμικού Κράτους, η Ρωσία αναλαμβάνει τον ρόλο της εκπροσώπησης της κοινής λογικής και του καλού σ' έναν κόσμο που παραπαίει.Η παράσταση που ανεβαίνει στην παγκόσμια θεατρική σκηνή δεν αρέσει στους εχέφρονες.

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΕΙΣΡΟΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Σε καθαρά τακτικό στρατιωτικό επίπεδο τα παρακάτω σημεία μπορούν επιγραμματικά να αποτελέσουν τους στόχους των Ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στη Συρία.

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΟ 23% ΦΠΑ ΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλαλούμ επικρατεί με την έκδοση δύο ανακοινώσεων για τις αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, που συνεδρίασε σήμερα στις οποίες επανεξετάζεται στο σύνολό του το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, στη δεύτερη που ακολούθησε - και σημειώνεται πως πρόκειται για τη σωστή - δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά.

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 20 εξόδους στη Συρία και έπληξαν δέκα στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε την Κυριακή σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Την ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικών μέτρων από την πλευρά της Ελλάδας υπογραμμίζει ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Δεν ξέρει από που του έρχονται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όχι μόνο η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία καταστρέφει τα όνειρά του για να μετατρέψει -με τη συνεργασία της Αλ Κάιντα– τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο του, τώρα έρχεται και ο Ομπάμα να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας για τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

ΤΟ 63% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΖΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 12.000 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!

 

Αποκαλυπτικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως και το τέλος Αυγούστου, καθώς το 62,82% εμφανίζει οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ. Η «μετατόπιση πληθυσμού» στα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή».