Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

 
                     Διαβάστε ολόκληρο  το Πόρισμα ΕΔΩ....



ΜΕ 181 ΨΗΦΟΥΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

 

Ο Νίκος Βούτσης είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής όπως προέκυψε από τη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη λίγο πριν τις 11:30 το πρωί της Κυριακής.  Οι βουλευτές μπροστά τους είχαν για να επιλέξουν τι θα ρίξουν στην κάλπη ένα λευκό ψηφοδέλτιο και ένα δεύτερο που ανέγραφε «Βούτσης Νικόλαος του Γεωργίου».  Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με την απόλυτη πλειoψηφία τoυ συνόλου του αριθμού των βoυλευτών (151).

ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έσπευσε όχι μόνο να συγχαρεί τον Αλέξη Τσίπρα για την επανεκλογή του αλλά και να προαναγγείλει την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ;

 

Τους Τουρκομάνους συμμάχους της Τουρκίας έπληξαν ο ρωσικές δυνάμεις, από ξηρά, θάλασσα και αέρα, στην Συρία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές.Ο Ομέρ Αμπτουλάχ, επικεφαλής της Τουρκομανικής ταξιαρχίας «Σουλτάν Αμπτούλ Χαμίτ Χαν», η οποία μάχεται κατά του Άσαντ και, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της, και κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε πως οι ρωσικές επιδρομές έπληξαν τουρκομανικά χωριά, νότια της Λατάκια.

ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΜΕΡΚΕΛ – ΦΑΙΝΜΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

Τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ και του Καγκελάριου της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου.

ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄

 
Συμπληρώνονται 33 χρόνια από την ημέρα εκείνη της χειροτονίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου εις Επίσκοπον. Η χειροτονία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Σεραφείμ και μέλη της Ιεραρχίας  σαν σήμερα ακριβώς την 4ην Οκτωβρίου 1981. Διαβάστε όλο το Αφιέρωμα ΕΔΩ...
 


ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ… ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ερωτήματα αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί τις τελευταίες ώρες μήνυμα που έφτασε σε Αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό και φέρεται να έχει αποσταλεί από παρακλάδι των τζιχαντιστών.

ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 

Με μία κοινή Διακήρυξη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, Νίκος Κοτζιάς, Γιάννης Κασουλίδης και Σάμεχ Σούκρι, σφράγισαν κατά τη συνάντηση που είχαν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον στρατηγικό χαρακτήρα της τριμερούς συνεργασίας τους, σε όλους τους τομείς και επίπεδα, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή εταιρική σχέση και συνεργασία, και τη δέσμευσή τους να εργαστούν σθεναρά για την ενίσχυσή της στην υπηρεσία της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ - Μ.ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

 
"ΘΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ
ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ"

Λίγες ώρες μετά την αναχαίτιση τεσσάρων ισραηλινών μαχητικών F-15I που κατευθύνονταν στην Κύπρος μέσω του συριακού εναέριου χώρου από 6 ρωσικά Su-30SM,  ο πρωθυπουργός τoυ Iσραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, παραχώρησε συνέντευξη στο CNN, όπου προειδοποιεί την Ρωσία ότι:

ΜΕΘΟΔΕΥΕΤΑΙ «ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ» ΤΟΥ NOOR1 ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΝΟΥΣ ΗΡΩΙΝΗΣ;

 

Ενώ την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη των 33 κατηγορουμένων, μελών και εγκεφάλων, της εγκληματικής οργάνωσης που μετέφερε με το πλοίο «Noor One» στην Ελευσίνα, και μετά σε αποθήκη και βίλα σε Κορωπί και Φιλοθέη, το φορτίο των 2 τόνων ηρωίνης, άρχισαν ξανά να πυκνώνουν τα σύννεφα, αυτή τη φορά στην εκδίκαση της υπόθεσης.

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΓΚΟΥΕΦΣΚΙ

 

Ως ευθεία πρόκληση προς τις ελληνικές διπλωματικές θέσεις εκλαμβάνεται η επιμονή του προέδρου της πΓΔΜ, Νίκολα Γκουέφσκι από βήματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να περιγράφει τις θέσεις του για το ζήτημα της ονομασίας της γείτονος χώρας.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ…

 

Στην Ελλάδα όλα ή σχεδόν όλα φέρονται «επί πτερύγων ανέμων». Οι λέξεις «σοβαρότητα», «υπευθυνότητα» και «ικανότητα πολιτική» έχουν χάσει το εννοιολογικό τους περιεχόμενο.