Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΣΤΗ HUFFPOST

 

Η πρωινή σκηνή στο Carlyle Hotel της Νέας Υόρκης αποτελεί την πιο τέλεια απεικόνιση του όρου «power breakfast» που μπορείτε να φανταστείτε. Στο ισόγειο του πολυτελούς ξενοδοχείου- το οποίο προτιμούν εδώ και χρόνια Αμερικανοί πρόεδροι, και η προτιμώμενη κατοικία στο Μανχάταν για επισκέπτες από την πριγκίπισσα Νταϊάνα μέχρι τον Μικ Τζάγκερ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ- άψογα ντυμένοι άνδρες απολαμβάνουν τον μπουφέ, ενώ διαφορετικές ομάδες ασφαλείας κινούνται στο λόμπι.

ΣΕ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

 

Ένα βήμα πιο βαθιά στο χάος φέρνει την περίπλοκη συριακή κρίση η κίνηση της Ρωσίας να εμπλακεί στρατιωτικά, ξεκινώντας επιδρομές στη Συρία προς υποστήριξη του Άσαντ.

ΤΑ 48 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΣΤΟ EUROWORKING GROUP

 
Μέτρα φωτιά περιλαμβάνει η λίστα με τα προαπαιτούμενα η οποία «κλείδωσε» κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group. Τα 48 προαπαιτούμενα είναι αυτά τα οποία και θα «ξεκλειδώσουν» την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ευρωπαίος αξιωματούχος. Διαβάστε τα 48 προαπαιτούμενα ΕΔΩ....


 


ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΘΑ «ΣΠΑΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Οι Παλαιστίνιοι αρνούνται να τηρήσουν από εδώ και στο εξής την ειρηνευτική διαδικασία στην Εγγύς Ανατολή που συμφωνήθηκε στο Όσλο το 1993 από τον Γιάσερ Αραφάτ και τον Γιτσάκ Ράμπιν, δημιουργώντας έτσι έντονες ανησυχίες για νέα έκρηξη βίας στην περιοχή.

ΨΥΧΡΟ ΚΛΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΛΑΝΤ

 

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με τη Συρία σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας «επιχείρησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές σχετικά με την πολιτική μετάβαση», γνωστοποίησε ένας συνεργάτης του Ολάντ μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Παρίσι.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΕ ΙΝΤΛΙΜΠ

 

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν ένα νέο κύμα αεροπορικών πληγμάτων από το βράδυ της Πέμπτης στη βορειοδυτική και δυτική Συρία, δήλωσε την Παρασκευή συριακή στρατιωτική πηγή και μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Μεγάλες πιέσεις ασκούν ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, προκειμένου να γίνει κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα. Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σημειώνει ότι έχει στα χέρια του επιστολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα, η οποία δείχνει την πίεση που ασκείται.

ΔΝΤ: ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

 

Το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο ρυθμός υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν είναι αρκετά γρήγορος, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel και χτυπάει καμπανάκι για τη δόση των 3 δισ. ευρώ.