Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!


ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

Σήμερα, Παρασκευή «κλειδώνει» - εκτός απροόπτου η λίστα με τις προαπαιτούμενες δράσεις οι οποίες συνδέονται με την αποδέσμευση της πρώτης υποδόσης των 2 δισ. Ευρώ. Όπως αναμένεται στο Euro Working Group, οι συνεργάτες των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα καταλήξουν στον τελικό κατάλογο των δράσεων προκειμένου αυτός να παρουσιαστεί στο επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας.

ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΣΤΗ ΝΔ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ

 

Το μακρινό 1980, στην πρώτη κούρσα διαδοχής στη ΝΔ, ο ιδρυτής της παράταξης Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε παρέμβει υπέρ του Γεωργίου Ράλλη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί για μόλις τρεις ψήφους ο Ευάγγελος Αβέρωφ, που θεωρείτο φαβορί.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΚ

 

Η σύγκρουση που θλίβει τη Συρία δεν είναι ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ δύο κοινοτήτων, αλλά ένας πόλεμος μεταξύ δύο διαφορετικών σχεδίων για τη κοινωνία. Από τη μία πλευρά, μια σύγχρονη και κοσμική Συρία, που σέβεται δηλαδή την εθνική, θρησκευτική, πολιτική διαφορετικότητα, και από την άλλη, η ιδεολογία των Αδελφών Μουσουλμάνων η οποία στοχεύει, από την έναρξή της το 1928, να αποκαταστήσει το οθωμανικό χαλιφάτο μέσω του τζιχάντ.

ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;

 

Το ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα τίθεται και ξανατίθεται μετά τις εκλογές. Και η απάντηση που συνήθως δίνεται, είναι αρνητική. Εγώ, λοιπόν, θα αντιστρέψω το ερώτημα. Μπορεί ο μνημονικός, πια, ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς; 

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ

 

Το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι απλά μια τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση. Είναι ένας καλά οργανωμένος τζιχαντιστικός στρατός, ο οποίος διοικείται από πρώην αξιωματικούς του ιρακινού στρατού και των ιρακινών μυστικών υπηρεσιών.

ΛΑΒΡΟΦ: Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

 

Συνέντευξη Τύπου για τη Συρία παρεχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις πρώτες επιδρομές της Ρωσίας στη Συρία.

ΦΕΥΓΟΥΝ 20.000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΦΠΑ 23%

 

Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, κάνοντας λόγο για κύμα φυγής μαθητών από την ιδιωτική εκπαίδευση.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ 100 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται να ασκεί πιέσεις στους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας προκειμένου να μειώσουν και άλλο το ελληνικό χρέος, αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post.