Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

 

Αεροπορικές επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη πόλη Χομς φέρεται ότι ξεκίνησε η Ρωσία και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.Την είδηση επιβεβαίωσε και το CNN επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο.

Η ΘΕΣΠΙΣΗ ΕΝΙΑΙΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΠΟΣΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

 

Στα πλαίσια της υποχρέωσης του 3ου μνημονίου για θέσπιση ενιαίων κανόνων υπολογισμού των συντάξεων και εφαρμογή τους από 1/1/2016, η επιτροπή «σοφών» για το ασφαλιστικό που έχει συστήσει το υπουργείο εργασίας αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων εβδομάδων το πόρισμά της προς διαβούλευση, με στόχο να έχει οριστικοποιηθεί και νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η υιοθέτηση ενιαίων κανόνων συνταξιοδότησης είναι το πρόπλασμα για την επικείμενη ενοποίηση των ταμείων, μια διαδικασία σύνθετη και χρονοβόρα, που στοχεύει στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας και την εξοικονόμηση πόρων.

ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟ "SPIN"

 

Υπό το φως της (πρώτης) ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Τσίπρα, στις 31 Ιανουαρίου 2015 εγράφη στην Huffington Post Greece («Η Προστασία των Διεθνών Επενδύσεων από την Κυβέρνηση Τσίπρα») πως:«Το ζήτημα που απασχολεί είναι η προστασία των διεθνών επενδύσεων στην Ελλάδα. Οι διεθνείς επενδύσεις δεν μπορούν να καταστούν όμηρος καμίας ιδεολογικής αγκύλωσης, όχι απλά διότι η Ελλάδα τις χρειάζεται απεγνωσμένα, αλλά διότι κάτι τέτοιο ενδέχεται να αποβεί μοιραίο για τον ίδιο τον ελληνικό λαό.»

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία και δεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ με θέμα το Ισλαμικό Κράτος και τον τζιχαντιστικό εξτρεμισμό.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ… 11 ΔΙΣ. ΛΙΓΟΤΕΡΑ

 

Η Γερμανία θα δανειστεί 11 δισεκατομμύρια λιγότερα από ό,τι προβλεπόταν για το τρέχον έτος, λόγω της εξαιρετικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το δημόσιο ταμείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Χρέους.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

 

Η εκλογική αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές της 20ης του Σεπτέμβρη προκαλεί τις πρώτες ρωγμές στο εσωτερικό του πολιτικού μορφώματος της δραχμής. Δεν είναι μόνο η αποτυχημένη στρατηγική που ακολούθησε η ηγετική ομάδα του κόμματος Λαφαζάνη. Είναι και αυτή καθαυτή η προσέγγιση του ζητήματος του εθνικού νομίσματος, που δεν βρίσκει σύμφωνα όλα τα μέλη του κόμματος.

ΜΟΝΟ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο AΣΑΝΤ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Στην αλλαγή του ηγέτη της Συρίας βλέπει τη λύση για την τρομοκρατία ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας στο περιθώριο των εργασιών της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως η ήττα των τζιχαντιστών στη Συρία μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο αν ο Μπασάρ αλ Άσαντ αποχωρήσει από την εξουσία.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - ΗΠΑ κυριάρχησαν στην ημίωρη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ικανοποιημένη από τις συνομιλίες δηλώνει η κυπριακή κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη να μιλά για παραγωγική συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό περιβάλλον. Σε σχέση με το Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε το συνομιλητή του για την πορεία των διαβουλεύσεων και πως «βλέπουμε την όλη διαδικασία να προχωρεί».

«Ζητήθηκε η βοήθεια των ΗΠΑ ως μέλος του Σ.Α., αλλά και λόγω των πολύ στενών διμερών μας σχέσεων να βοηθήσει προς την κατεύθυνση που βρίσκεται σε εξέλιξη, προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με ειδική αναφορά στην ανάγκη όπως η Τουρκία μέσα από πολύ συγκεκριμένα βήματα και ενέργειες να αποδείξει στην πράξη αυτό που δημόσια δηλώνει περί επιθυμίας επίλυσης του Κυπριακού», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Αναφορά με τις διμερείς σχέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «έγινε εκτενής συζήτηση για την στρατηγική εταιρική μας σχέση», χαρακτηρίζοντας «σημαντικό ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το στρατηγικό ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και θεωρούν ότι μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος με τις ΗΠΑ, θα πρέπει αυτός ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ενισχυθεί».

Ο κ. Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε τα δύο θέματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους, υπό την έννοια ότι «η ενίσχυση του στρατηγικού ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή στέλνει και μηνύματα σε σχέση με την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, το συντομότερο δυνατόν». «Μηνύματα», πρόσθεσε, «ότι αναμένουμε από την Τουρκία συγκεκριμένες ενέργειες. Πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες συναντήσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης και Τούρκων και σίγουρα το Κυπριακό θα είναι ψηλά στην ατζέντα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι σχετικό με ενδεχόμενη επίσκεψη Κέρι στην Κύπρο και την περιοχή πριν τα τέλη του έτους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτό που μπορεί να αναφέρει είναι «ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών να επισκεφθεί την περιοχή». «Θα δούμε, με την εξέλιξη των πραγμάτων, πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα και αναλόγως θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.