Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.

 

Οι γενικές συνελεύσεις του ΟΗΕ είναι, συνήθως, βαρετές τελετουργίες του πολιτικού κλισέ και της διπλωματικής υπεκφυγής. Τα Μέσα, συνήθως, αδιαφορούν και οι δημοσιογράφοι μετανιώνουμε για εκείνες τις δύο ώρες ορθοστασίας που περάσαμε για να πάρουμε την διαπίστευσή μας.

ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ Ο ΦΙΛΗΣ

 
Για συνεργασία με σκοπό το συμφέρον του ελληνικού λαού έκαναν λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης κατά την συνάντηση που είχαν σήμερα 12 μ.μ. στην Ι. Αρχιεπισκοπή. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....




ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

 

Η σκληρή παρασκηνιακή μάχη για τη συγκέντρωση των απαιτούμενων υπογραφών έχει ανεβάσει επικίνδυνα το θερμόμετρο της εσωτερικής αντιπαράθεσης και η ατμόσφαιρα που επικρατεί στη λεωφόρο Συγγρού θυμίζει προετοιμασία του εδάφους για το ξέσπασμα ανοικτής εμφύλιας σύρραξης, που αρκετοί δεν αποκλείουν να ξεσπάσει μέχρι να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι και να αρχίσει ο επίσημος εσωκομματικός προεκλογικός αγώνας. 

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΔΡΩΝ

 

Τι ειπώθηκε μεταξύ των δυο ανδρών; Η συνάντηση με το Βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας και τα καρφιά Τσίπρα... Το σημερινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στην Νέα Υόρκη."Τρίλεπτη συνάντηση «στα όρθια» με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πλανητάρχης προς τιμήν των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη συγκρότηση της συμμαχίας κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Ρωσικός πολεμικός στόλος πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο για ναυτικές ασκήσεις.Επικεφαλής του στολίσκου είναι η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva, το οποίο απέπλευσε από τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας την Πέμπτη και αναμένεται να φθάσει στη θαλάσσια περιοχή των ασκήσεων την Κυριακή.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Τα κυριότερα σημεία των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις αναλήψεις μετρητών και τις μεταφορές κεφαλαίων (capital controls), όπως ισχύουν σήμερα, παρουσιάζει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών.

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Σαρωτικές αλλαγές στα κοινοβουλευτικά αξιώματα που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει η νέα κοινοβουλευτική περίοδος που αρχίζει το Σάββατο με την ηγετική ομάδα να αναζητά την ισορροπία ανάμεσα στην ομάδα των προεδρικών και αυτή των 53. Οι μεγαλύτερες αλλαγές έρχονται στις θέσεις του Προεδρείου της Βουλής.

ΤΟΥΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗ… ΜΑΣΑ Ο ΣΠΙΡΤΖΗΣ

 

Η φωνή της Digea ακούστηκε μέσω της «Καθημερινής», που με δύο συνεχόμενα ρεπορτάζ της εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη για την εύνοια που επιδεικνύει στην… ΕΡΤ μέσω του σχεδίου νόμου για την τηλεοπτική αδειοδότηση.