Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

 

Οκτώβρης γαρ εγγύς και τρέχουν στην ελληνική κυβέρνηση να ετοιμάσουν τη λίστα με τις προαπαιτούμενες δράσεις οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να ξεκλειδώσει η υποδόση των 3 δισ. ευρώ.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΔΥΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη τις υπογραφές των 49 στελεχών της ΝΔ συν την 50η του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του και άλλοι πιθανοί υποψήφιοι τις αναζητούν, η περίπτωση να μπει στην κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ και ο Απόστολος Τζιτζικώστας φέρνει στο προσκήνιο την πιθανότητα δυαρχίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τα επόμενα 4 χρόνια.

ΝΕΟ ΑΜΦΙΒΙΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Τις δυνατότητές τους στις ναυτικές επιχειρήσεις κοντά στην ακτή βελτιώνουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Στις 14 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε δοκιμή με πραγματικά πυρά του συστήματος προστασίας πλοίου SeaRAM από το Littoral Combat Ship (για χρήση κοντά στις ακτές, σε ρηχά νερά) USS Coronado.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απειλεί τη Γερμανία με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης με αφορμή έναν νέο νόμο που ουσιαστικά αφαιρεί από την ΕΚΤ εποπτικές εξουσίες, αναφέρει το Bloomberg.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

 

Η αποκατάσταση των ζημιών πρέπει να είναι γρήγορη αλλά και να συνδυαστεί με τον επανασχεδιασμό των υποδομών στις περιοχές που επλήγησαν ώστε να μην επαναληφθούν σε λίγα χρόνια παρόμοιες καταστάσεις. Η διάνοιξη για παράδειγμα, των δρόμων του νερού πρέπει να είναι μέρος των εργασιών αποκατάστασης.

ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΚΟ... ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Αιφνιδιασμένες και "απογοητευμένες" δηλώνουν οι ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), μετά την απόφαση των αυτονομιστών αρχών της περιοχής του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, να τους απαγορεύσουν κάθε δραστηριότητα.

ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Με μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θέλησε με τον πλέον επίσημο τρόπο να δημοσιοποιήσει την στήριξη του στον Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα, σε όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η μείωση του ελληνικού χρέους και το προσφυγικό.

Η ΒΟΥΛΗ ΞΟΔΕΨΕ 112.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να κάνει τον απολογισμό του έργου της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, ενώ αποκάλυψε πως το κόστος της Επιτροπής έφτασε τις 112.000 ευρώ.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ CAPITAL CONTROLS ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

 

Μία γεύση του τι σημαίνει capital controls πήραν εκατομμύρια Γερμανοί. Χιλιάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη Γερμανία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικού προβλήματος. Το πρόβλημα επηρέασε τα ΑΤΜ πέντε μεγάλων κρατιδίων της Γερμανίας. Οι πελάτες δεν μπορούν ούτε να λάβουν χρήματα άλλα ούτε και να κάνουν άλλες συναλλαγές.