Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ



ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

 

Νέες ανατροπές στο φορολογικό και πολύ πιθανά και νέες επιβαρύνσεις αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

 

Κινητικότητα για την ελληνική κυβέρνηση σε διπλωματικό επίπεδο αναμένεται να υπάρξει τα επόμενα 24ωρα, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ποντάρει στο χαρτί των επαφών σε διεθνές επίπεδο. Λίγα 24ωρα μετά την εκλογή του ο κ. Τσίπρας ταξιδεύει την Κυριακή για τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

 

Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Δεν έχει περίοδο χάριτος, δεν μπορεί να απολαύσει την τρίτη κατά σειρά νίκη μέσα στο 2015. Πρωτίστως δεν μπορεί να πατήσει σε όσα έκανε τον Ιανουάριο αμέσως μετά την επιτυχία της πρώτης εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ: να αμφισβητήσει το μνημόνιο.

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

Σ να π τ ρθρα του τ 2014 νν πουργς (πρώην θνικς) Παιδείας κα (τι) Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης δηλώνει τ διαφωνία του μ τν πρόταση κάποιων βουλευτν γι ποινικοποίηση τς ντίθεσης στν ποψη τι συνέβη Γενοκτονία τν χριστιανικν Μικρασιατν (λλήνων, ρμενίων κ..). Τ πιχειρήματα πο παραθέτει εναι τ ξς:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

 

«Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει να μοιραζόμαστε τις ευθύνες, τα βάρη, τις δεξιότητες και το κοινό μας μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου θα αναζητηθούν λύσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΧΑΛΟ

 

Η ημερήσια εφημερίδα Al Akhbar, που είναι φιλικά προσκείμενη στη σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έγραψε στο φύλλο τής Τρίτης ότι οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, ο αντάρτικος στρατός YPG/YPJ, θα συμμετάσχει σε μια νέα αντιτρομοκρατική συμμαχία που θα έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία της Μόσχας.

ΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο νέος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε τον τρόπο που θα προσπαθήσει να παρακάμψει το Μνημόνιο, τουλάχιστον όσον αφορά στους τομείς αρμοδιότητας του και ειδικά το χρονίζον πρόβλημα του ασφαλιστικού.

ΠΟΙΟΣ «ΕΦΑΓΕ» ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ

 

Ως «βόμβα» και ως έκπληξη πρώτου μεγέθους χαρακτηρίζεται η απομάκρυνση -κατά άλλους εκπαραθύρωση- του Παναγιώτη Νικολούδη από το κυβερνητικό σχήμα και τη θέση του υπουργού αρμόδιου για θέματα Διαφθοράς.

ΝΤΡΑΓΚΙ: ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 

Ευγνώμων για τη συμφωνία που υπέγραψε το καλοκαίρι η Ελλάδα με τους πιστωτές, της εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ Ο ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ!

 

Ο Σύρος πρόσφυγας προπονητής Οσάμα Αμπντούλ Μοχσέν (Osama Abdul Mohsen), που έγινε γνωστός παγκοσμίως επειδή του έβαλε τρικλοποδιά Ουγγαρέζα εικονολήπτρια, καταγγέλλεται από το κουρδικό αριστερό – σοσιαλιστικό κόμμα της Συρίας PYD (το πολιτικό σκέλος του αντάρτικου στρατού YPG/YPJ) ότι ήταν μέλος της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.