Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

 

Αναμφισβήτητα το ντιμπέιτ, των δύο πολιτικών αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν πιο δημοσιογραφικό, πιο άμεσο και σίγουρα πιο ελκυστικό, για όσους το παρακολούθησαν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ

 

Καθώς η μεταναστευτική κρίση κορυφώνεται, δείχνει να συμπαρασύρει την Ευρώπη σε μια «κρίση ταυτότητας», καθώς όλο και περισσότερες χώρες λαμβάνουν μέτρα προς την κατεύθυνση των αυξημένων ελέγχων στα σύνορα, απειλώντας το «οικοδόμημα» της συνθήκης Σένγκεν και των ανοικτών συνόρων.

NΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ;

 

Αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την υπόθεση του ελλείμματος του 2009 .

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

 

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) ανέφερε ότι αριθμός ρεκόρ αιτούντων άσυλο έχει διασχίσει τη Μεσόγειο το 2015 μέχρι σήμερα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε τη Δευτέρα να επιτρέψει τη χρήση στρατιωτικής βίας εναντίον των διακινητών προσφύγων και μεταναστών στο πλαίσιο της θαλάσσιας επιχείρησής της στη Μεσόγειο, όπως έγινε γνωστό από τις Βρυξέλλες. 

"ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ" ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Νέα πρωτιά και συγκεκριμένα αυτή της λιτότητας, φαίνεται πως κατακτά η Ελλάδα σύμφωνα με άρθρο του Economist. Πιο αναλυτικά η Economist, μπήκε στη διαδικασία να μελετήσει το μέγεθος της λιτότητας σε όλες τις χώρες παγκοσμίως, με αφετηρία το 2010.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τη Δευτέρα την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον των διακινητών λαθρομεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο. Μη «χαίρεστε». Η απόφαση αφορά μόνο τους διακινητές που δρουν στη Λιβύη και σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τζιχαντιστικές συμμορίες.

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΑΠΟ «ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ» 15 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ

 

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε από «συμπόνοια» και «φιλευσπλαχνία» 15 τζιχαντιστές του, που είχαν τραυματιστεί βαριά σε μάχες και ήταν κατάκοιτοι, στη Μοσούλη του Ιράκ. Σύμφωνα με Κούρδο αξιωματούχο, η τρομοκρατική οργάνωση εκτέλεσε τους δικούς της άνδρες επειδή δεν μπορούσε να τους παράσχει ιατρική περίθαλψη.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΝΚΣ

 

Η Ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι στο έδαφος της Συρίας βρίσκονται ήδη επτά υπερσύχρονα τανκς Τ-90 μαζί με συστοιχίες πυροβολικού. Παρά τις αντιδράσεις των Δυτικών κρατών, η Ρωσία επιμένει να ακολουθεί την δική της στρατηγική, ενισχύοντας τον Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στην Συρία.