Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

 

Στο φως η σκανδαλώδης πληρωμή Μεϊμαράκη στους Γερμανούς, λίγο πριν τις εκλογές του 2009. 107 εκατομμύρια ευρώ τσέπωσαν σκανδαλωδώς οι Γερμανοί λίγο πριν καταγγείλουν την σύμβαση! Το προκαταρκτικό πόρισμα στάλθηκε με την μορφή του κατεπείγοντος στον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις εκλογές του 2015, η δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα αλλά το μέγα σκάνδαλο έμεινε στα συρτάρια της Προέδρου της Βουλής.

ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ

 

Στις πρώτες εκλογές που θυμάμαι ήμουν δεν ήμουν 10 χρονών. Παρόλα αυτά, μέσα στην παιδική άγνοιά μου, είχα πειστεί (δεν είναι και δύσκολο να πειστεί ένα παιδί) πολύ από τα συνθήματα ενός κόμματος. Αυτά, τα γνωστά σε όλους συνθήματα, για την αλλαγή από την επόμενη κιόλας μέρα, γι' αυτό το καλύτερο αύριο που περιμένουν όλοι.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΡΑ!

 

Η οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2009 (και βρίσκεται σε εξέλιξη) έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη ακριτική Θράκη και το λαό της. Φυγή επενδυτών, κλείσιμο βιομηχανικών μονάδων, συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα και οικονομική μετανάστευση συνθέτουν ένα σκηνικό θλίψης που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Οι υποσχέσεις κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως κατά τις προεκλογικές περιόδους, με ευχολόγια και όχι τις χειροπιαστές λύσεις που έχει ανάγκη η περιοχή. Χειρότεροι όλων εκείνοι που, μη έχοντας ουσιαστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, προσφεύγουν σε συνωμοσιολογία και κινδυνολογία προσφέροντας χείριστες υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι ξεκάθαρο πως η Θράκη χρειάζεται ένα σχέδιο με άμεσα μέτρα για την άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός της ενώ, παράλληλα, χρειάζεται μακροχρόνιο σχεδιασμό και συνέχεια. Μετά τις σκέψεις αυτές, προτείνουμε την επανασύσταση της Διυπουργικής Συντονιστικής Επιτροπής για τη Θράκη υπό τον Πρωθυπουργό και με συντονιστή τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Θυμίζουμε πως παλαιότερα η συγκεκριμένη επιτροπή λειτουργούσε υπό τον Υπουργό Εξωτερικών και εν συνεχεία υπό τον Υπουργό Εσωτερικών. Έκτοτε , αγνοείται η τύχη της. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν, ενδεικτικά, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεωργίας, Υποδομών & Μεταφορών, Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η Επιτροπή θα συνέρχεται τακτικά, υπό τον Πρωθυπουργό, δύο φορές το χρόνο και, εκτάκτως εάν παραστεί ανάγκη. Στο μεταξύ των δύο ετήσιων συνόδων της Επιτροπής διάστημα, θα συνέρχεται κάθε δίμηνο η Εκτελεστική Γραμματεία της Διυπουργικής Επιτροπής αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρεις Α. Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων που προαναφέρονται. Προηγουμένως, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, θα έχει διαβουλευθεί με τους Νομάρχες και Δημάρχους των οικείων Δήμων.

Οι αρμοδιότητες της Διυπουργικής Επιτροπής θα είναι, ενδεικτικά, οι ακόλουθες:

–Θέματα οικονομικής αναβάθμισης της περιοχής

–Θέματα ανάπτυξης και βελτίωσης των υποδομών στους τομείς των μεταφορών και επικοινωνιών

–Θέματα σχετικά με την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας. Να εξεταστεί η λειτουργία ενός αγγλόφωνου Πανεπιστημίου στο οποίο θα μπορούν να φοιτούν και φοιτητές των όμορων κρατών

–Θέματα σχετικά με την οργάνωση της Διοίκησης και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας

–Ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με προσέλκυση νέων επενδυτών.

Όχι άλλα ευχολόγια, όχι άλλα κομματικά παιχνίδια, όχι άλλη υποβάθμιση, όχι άλλοι οικονομικοί μετανάστες. Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Η λύση είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ίσες ευκαιρίες σε όλους. Αν τώρα όχι, πότε;
 


ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

 

Πράσινο φως» από την Ε.Ε. για στρατιωτική δράση κατά διακινητών μεταναστών στη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε «πράσινο φως» για στρατιωτική δράση εναντίον διακινητών μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο πηγές.

ΔΥΟ ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Δύο Ρώσοι υπήκοοι, ο ένας εκ των οποίων είναι στρατιωτικός, συνελήφθησαν σήμερα στην περιοχή του Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, με την κατηγορία ότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, ανακοίνωσε η ουκρανική συνοριοφυλακή.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

 

Δεν έχει τέλος η τραγωδία του προσφυγικού που έχει μετατρέψει το Ανατολικό Αιγαίο σε υγρό τάφο. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή τη φορά στρέφεται στο Φαρμακονήσι, όπου τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, βρίσκονται μεταξύ των 28 νεκρών της νέας τραγωδίας με ναυάγιο πλοιαρίου, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1992

 

Μεγάλες ανατροπές έρχονται για τους λεγόμενους νέους ασφαλισμένους, δηλαδή για όλους όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1992. Συγκεκριμένα σχέδιο για την άμεση ένταξη όλων των Ταμείων - κύριων και επικουρικών - στο ΙΚΑ και τη δημιουργία ενός ταμείου κύριας ασφάλισης, ενός επικουρικού και ενιαίες παροχές για όλους έχει υποβληθεί στη λεγόμενη «επιτροπή σοφών».

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ «ΠΑΝΓΑΙΑ»

 

Τον φάκελο της αποκρατικοποίησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, «Πανγαία», άνοιξε εκ νέου η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προκαλώντας νέους πονοκεφάλους στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου που βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας όταν ολοκληρώθηκε.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ «ΞΕΠΛΥΝΑΝ» ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να απορρίπτει τον ισχυρισμό του Αλέξη Τσίπρα ότι το Ποτάμι ταυτίζεται με το παλαιό και το φθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ωστόσο, η πολυδιαφημισμένη συμμετοχή των Νικηφόρου Διαμαντούρου και του Νίκου Αλιβιζάτου στην πρώτη και την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού μάλλον τείνουν να αντικρούσουν τον ισχυρισμό του επικεφαλής του κόμματος.