Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

 

Εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της σύντομης προεκλογικής περιόδου και, πέρα από την σύγχυση, το ερώτημα των πολιτών είναι μήπως όλα είναι προδιαγεγραμμένα και οι εκλογές γίνονται για την καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων που διαμορφώθηκαν μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι χωρίς σημασία αυτό.

ΔΕ ΘΕΛΩ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ;

 

Έχω βαρεθεί τις τελευταίες ημέρες να ακούω τις εκκλήσεις εκπροσώπων, κομμάτων δημοσκόπων, εκλογολόγων, δημοσιογράφων και άλλων, να συσταθεί μια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων, προκειμένου να επέλθει πολιτική σταθερότητα στον τόπο.

Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΘΑΝΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 

Απάντηση στις φωνές που προέρχονται από την Ευρώπη και ρίχνουν αιχμές εναντίον της Ελλάδος στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού, έστειλε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου. Tαυτόχρονα ανακοίνωσε ότι από τις 15/9 θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης είσπραξης των πρώτης δόσης των 33 εκατ. από κοινοτικά κονδύλια καθώς και τη δημιουργία δύο ακόμη χώρων φιλοξενίας.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Νέα πολύ σοβαρά στοιχεία τα οποία αναμένεται να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και να ρίξουν πρόσθετες σκιές στην διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΡΙΑΚΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Πρεσβείες και γραφεία στοιχημάτων δείχνουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Το αποτέλεσμα των εκλογών, εννέα ημέρες πριν από την πραγματοποίησή τους, φαίνεται να "κλειδώνει" ως προς το αποτέλεσμά του και για τις τρεις πρώτες θέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες από σοβαρές δημοσκοπήσεις πρεσβειών, αλλά και τις "κρυφές" αναλύσεις των ίδιων των κομμάτων.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ - ΕΥΡΩΠΗΣ...

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιστορικού Conrad Yaraush, υπάρχει αυξανόμενη αμοιβαία ένταση ΗΠΑ - Ευρώπης. Στις συναντήσεις "Κεκλεισμένων των θυρών" των αξιωματούχων των δύο πλευρών, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες πιστοποιούν τις διαφωνίες τους, διακρίνοντας μια πορεία σύγκρουσης, τονίζει ο Yaraush, μιλώντας στη Ria Novosti.

ΣΤΗΝΕΤΑΙ «ΔΕΞΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ» ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών, ολοένα και εντείνονται οι «ζυμώσεις» μεταξύ των στελεχών των κομμάτων και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στην Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στην σκληρή δεξιά και στην νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, για το τι θα πρέπει να ακολουθήσει την επομένη των εκλογών, είτε η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα είτε δεύτερο.

Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

 

Στις πολιτικές διαφωνίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λαπαβίτσας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στις 9/9 στο ραδιόφωνο του Κόκκινου.

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Απογοήτευση σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν για τους πρόσφυγες εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, συγκρίνοντας τη μεταχείριση της Ουγγαρίας απέναντι στους μετανάστες με την περίοδο των ναζί.