Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΝΟ 90 ΗΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Με δεδομένο ότι απομένουν μόλις 90 ημέρες ο χρόνος είναι ελάχιστος για να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ περιορισμένα. Δυο πολύ σημαντικά γεγονότα καλείται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση σε διάστημα 90 ημερών και κυρίως να τα ολοκληρώσει.

Η ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΦΕΛΠΣ

 

Ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Έντμουντ Φέλπς εξηγεί σε άρθρο του τις αιτίες για τις οποίες, κατά τη γνώμη του, έχει αποτύχει η ελληνική οικονομία. Ο Φέλπς σημειώνει στο άρθρο του στο Project Syndicate που αναδημοσίευσε η Die Welt με τίτλο «Τα θεμέλια της αποτυχημένης οικονομίας της Ελλάδας» ότι «πάρα πολλοί πολιτικοί και οικονομολόγοι κατηγορούν τη λιτότητα, την οποία επέβαλαν οι πιστωτές της Ελλάδας, για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας».

ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ

 

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε την Πέμπτη αυτό που περιέγραψε ως παγκόσμιες «βασικές αρχές» για διαδικασίες αναδιάρθρωσης δημοσίου χρέους, με στόχο τη βελτίωση του παγκοσμίου χρηματοοικονομικού συστήματος- πρωτοβουλία για την οποία έμπνευση ήταν η κρίση χρέους της Αργεντινής.

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001: ΤΑ 102 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

11 Σεπτεμβρίου 2001, 8:45 π.μ.: Η Νέα Υόρκη και όλος ο κόσμος παγώνουν, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας American Airlines, με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη. Πάνω από τον 75ο όροφο το κτίριο τυλίγεται στις φλόγες και ο πανικός που προκαλείται είναι άνευ προηγουμένου. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πηδούν στο κενό για να σωθούν.

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Oι διεθνείς πιστωτές περιμένουν ότι η πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων για το νέο πρόγραμμα διάσωσης θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο μνημόνιο και να ανοίξει τον δρόμο για ελάφρυνση του χρέους, ανέφεραν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Reuters.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΗΠΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ

 

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας ίσως πάρουν άσχημη τροπή καθώς φαίνεται πως υπάρχει κρυφή ατζέντα ανάμεσα σε ΗΠΑ - Τουρκία.

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Όλο και πιο κοντά στον εμφύλιο οδεύει η Τουρκία εν μέσω προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με χθεσινές προειδοποιήσεις του αρχηγού του Κόμματος Δικαιοσύνης των Λαών (HDP) Σελαχεντίν Ντεμιρτάς μετά και τις πρόσφατες επιθέσεις κατά κουρδικών στόχων και γραφείων του φιλοκουρδικού HDP.

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ;

  

Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Σύμφωνα με το epirusgate, ο φάκελος για την υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.

ΣΕ ΔΙΚΗ ΚΑΡΟΥΖΟΣ – ΡΕΣΤΗΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

 

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται 6 άτομα για το αποκαλούμενο «Καρούζος Gate». Ειδικότερα, με το υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης Καρούζος.