Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕ 6.000 ΚΕΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβεβαιώνει πως έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ.

EΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Στο 25,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο, ένα ποσοστό το οποίο είναι μειωμένο σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουνίου του 2014, αλλά αυξημένο οριακά σε σχέση με τον Μάιο του 2015.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

To πρωί της 25ης Ιανουαρίου, με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα συναντήσει ένα καλύτερο μέλλον, το πολιτικό φαινόμενο που ονομάζεται «ΣΥΡΙΖΑ» οδήγησε πολλούς ψηφοφόρους στις κάλπες. Κάτι που εκείνο το βράδυ αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα.

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

 
 Στους... τυφλούς, βασιλεύει o μονόφθαλμος δε λένε;

Αν και το χθεσινό ντιμπέιτ κατά γενική ομολογία δεν ανέδειξε νικητή, η ανάλυση των social media για την κριτική, τις αναφορές και τις τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει ότι υπήρχαν επιμέρους νικητές.

Η «ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ» ΕΥΡΩΠΗ

 

«Σοκαρισμένη» δηλώνει η Ευρώπη από τις εικόνες των μικρών παιδιών, προσφυγόπουλων, που αναγκασμένα από τις πολεμικές συνθήκες στη χώρα τους, υποχρεώνονται να μετακινηθούν προς την Ευρώπη, συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Στην απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταφύγει στη λύση των εκλογών καθώς και στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν αναφέρεται η σημερινή ανάλυση από την JM Morgan.

11 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 5 ΕΤΩΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Έντεκα παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν κάθε λεπτό σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που παρατίθενται στην έκθεση προόδου για το 2015 της UNICEF. Ωστόσο, η θνησιμότητα των παιδιών εμφανίζει πτώση 53% από το 1990, ενώ υπολογίζεται ότι 38 εκατομμύρια ζωές μπορούν να σωθούν ως το 2030 αν η πρόοδος επιταχυνθεί και άλλο.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΚΡΥΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 1.270 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ!

  

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών πραγματοποίησαν 4.135 ελέγχους και διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 837. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση όπου ξενοδοχείο που έκλεψε 1.270 διανυκτερεύσεις…

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

 

Δεν αναγνωρίζει το Ισλαμικό Κράτος ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, ο οποίος χαρακτήρισε παράνομη την οργάνωση και τον ηγέτη της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.