Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PRORATA

 
Διαβάστε όλη την Δημοσκόπηση ΕΔΩ....
 


«ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

 
Υποχρεωτική μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων σε χώρες 
της ΕΕ. Αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Ιταλία.

Την υποχρεωτική ανακατανομή σε όλες τις χώρες της ΕΕ 120.000 προσφύγων προωθεί η Κομισιόν όπως εξήγγειλε ο πρόεδρος της κατά την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο δεύτερος Κατεπείγον Μηχανισμός Μετεγκατάστασης, όπως αποκαλείται έρχεται να προστεθεί στον πρώτο αλλά αρκετά «δειλό» που προέβλεπε τη φιλοξενία 40.000 σε κράτη-μέλη της ΕΕ.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

 

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα κομματικά επιτελεία. Εντατική προετοιμασία έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί εν όψει του ντιμπέιτ που θα διεξαχθεί απόψε στις 21:00 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΗΠΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Την ώρα που η Ρωσία στέλνει στρατεύματα στη Συρία για στήριξη στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ και για την πάταξη των τζιχαντιστών, οι ΗΠΑ δείχνουν απροετοίμαστες από τις κινήσεις-ματ της Μόσχας και δεν επιδιώκουν να μπουν απέναντι στη Ρωσία σε μία περιοχή που όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ

 

Μικρό προβάδισμα ο ένας, μικρό προβάδισμα και ο άλλος. Μπορεί το ποιος οδηγεί την προεκλογική κούρσα να αλλάζει από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, ωστόσο το συμπέρασμα είναι ένα: κανένας δεν θα έχει αυτοδυναμία, άρα η συμμαχική κυβέρνηση κρίνεται αναγκαία.

ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Τις πρώτες αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη Συρία έκαναν την Τρίτη γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, ώστε να προετοιμαστούν για πιθανές επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές. Το γεγονός ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λορέν Φαμπιούς. «Αυτές οι αναγνωριστικές πτήσεις θα καθορίσουν τις κινήσεις που θα γίνουν, όταν έρθει η ώρα», είπε στους δημοσιογράφους.

«ΦΡΕΝΑΡΕΙ» ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες συγχωνεύσεις τραπεζών έδωσε αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Ο... ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΘΕΣΗ

 

Ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν επελέγη ως Πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS), αντικαθιστώντας τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.