Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ;

 

Όταν αναγγέλθηκαν οι εκλογές, ήταν διάχυτη η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε μια σχετικά εύκολη νίκη. Είχε μαζί του τις δημοσκοπήσεις, την πολιτική κυριαρχία του- τραυματισμένου έστω- Τσίπρα και την εκλογική ιστορία. Ποτέ ως τώρα κυβέρνηση που προκάλεσε πρόωρες εκλογές δεν τις έχει χάσει.

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΝΩ Η ΕΕ ΕΧΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ

 

Αυτή είναι η πιο σκοτεινή ώρα της Ευρώπης...Είναι η στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν έντρομοι και απελπισμένοι στα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της και η πολιτική ηγεσία της ΕΕ φαίνεται – προκλητικά πλέον- αδύναμη ή απρόθυμη να ανταποκριθεί με όρους αλληλεγγύης και ανθρωπισμού στις ανάγκες τους.

ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Μέχρι πριν λίγο καιρό ο κόσμος είχε μια εικόνα θαυμασμού για τη χώρα μας. Στη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο το 2006, η Γερμανία έμοιαζε σαν χαρούμενο δωμάτιο φοιτητικής εστίας.Ένα μέρος που καλωσορίζει τους ξένους, όπου ο καθένας μπορεί να διασκεδάσει απίστευτα. Τα επόμενα χρόνια, η Γερμανία μάλιστα είχε μετατραπεί σε πρότυπο.

«ΚΑΙ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ»

 

Οι δανειστές εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος θα μπορέσει να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΟΛΑ

 

Το ότι η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Έτσι όπως προχωράμε δεν υπάρχει μέλλον.  Προς τα έξω έχουμε γίνει ανυπόληπτοι, εξαρτημένοι και παράδειγμα προς αποφυγή, εμείς οι υπερήφανοι και αδούλωτοι στην ψυχή Έλληνες.

CAPITAL CONTROLS: ΠΟΙΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

 

Νέες χαλαρώσεις στα capital controls αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα, όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, και με τη συμμετοχή του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρου Μητράκου, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νικόλαου Φράγκου και του εκπρόσωπου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών κ. Ιωάννη Μούργελα.

Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ

 

«Αποδεικνύω όσα λέω για το σύνολο των χρημάτων», φέρεται να είπε ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα  ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου κατά τη διάρκεια των πολύωρων εξηγήσεων του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η HΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ UCKΑΔΕΣ;

 

Ο επικεφαλής των Αλβανών στο Πρέσεβο Γιονούζ Μουσλίου δήλωσε ότι, τα Τίρανα και η Πρίστινα θα απαιτήσουν από τους Σέρβους αμοιβαία δικαιώματα με των Σέρβων του βόρειου Κοσσυφοπεδίου, δηλαδή αυτονομία. "Θα δώσουμε αρχικά προτεραιότητα στο διάλογο, αλλά εάν μέσα από αυτόν δεν επιτευχθεί τίποτε, τότε ψάξτε για άλλα μέτρα", υπονοώντας δηλαδή ένοπλη δράση κατά της Σερβίας.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΥΚΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ..

 

Είναι φανερό πως το ΝΑΤΟ πλέον έχει στραφεί καθαρά απέναντι στη Ρωσία σαν την μεγαλύτερη απειλή για την συμμαχία. Κάτι τέτοιο θα φέρει σε πολύ δύσκολη την Ελλάδα η οποία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις τις με την Ρωσία.

ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

 

Το ελληνικό χρέος θα απασχολήσει τη Σύνοδο των G20 στην Άγκυρα, αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών ΜΜΕ, που επισημαίνουν ότι η πλευρά της Ουάσιγκτον δεν σκοπεύει να… ξεχάσει τις δεσμεύσεις της Ευρώπης.