Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΤΩΝ 24 ΗΜΕΡΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές. Μεταξύ των νέων υπουργών βρίσκονται διακεκριμένα αλλά λιγότερο προβεβλημένα πρόσωπα.

50 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Τη θέση τους ότι απαιτείται «καθαρή εντολή για συμπαγή και ισχυρή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα», ώστε να υπάρξει αλλαγή στη χώρα, με προτεραιότητες τον σχεδιασμό και υλοποίηση άμεσα αντίμετρων για όσους πλήττονται από τα μέτρα, την πραγματική μεταρρύθμιση του κράτους και την επανεκκίνηση της οικονομίας, διατυπώνουν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή τους.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ

 

Σε στάση αναμονής είναι το εκλογικό σώμα σύμφωνα με ερευνά της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.Οι αναποφάσιστοι είναι το «πρώτο κόμμα», ενώ εντελώς αβέβαιη αποτυπώνεται η εκλογική συμπεριφορά σχεδόν του 1/3 των ψηφοφόρων που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου.

ΠΑΥΛΑΚΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΑΤΑΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΡΟΣΙΣΕΙΣ;

 

Ποιοι από την κυβέρνηση γνώριζαν και από πότε; - Αγγίζει και το Μαξίμου η υπόθεση - Σε ποιες ερωτήσεις απέφυγε να απαντήσει ο απερχόμενος υπουργός - Το μεσημέρι θα συναντήσει τον Καμμένο γιατί το πρόβλημα τινάζει στον αέρα τους ήδη φθίνοντες ΑΝΕΛ.

Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν περίμενε στήριξη σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του πορεία από τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας.

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

 

Μια δυσάρεστη έκπληξη από τα νέα οικονομικά δεδομένα που φέρνουν οι αλλαγές του τρίτου Μνημονίου θα έχουν από σήμερα οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου, καθώς οι συνταξιοδοτικές τους αποδοχές που έχουν αρχίσει να πιστώνονται από το βράδυ της Πέμπτης είναι «κουτσουρεμένες» από την ενσωμάτωση της αύξησης της παρακράτησης υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

ΕΡΧΕΤΑΙ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

Έρχεται 1 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, υπό μορφήν δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση με την ΕΤΕπ

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ

 

Απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ η Πολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ. Η απόφαση να μην συνεργαστεί ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ ελήφθη ομόφωνα σχεδόν, καθώς υπήρξε μια ψήφος κατά και ένα «λευκό».

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Η δήμαρχος της κουρδικής πόλης Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ, Λέιλα Ιμρέτ (Leyla İmret) δήλωσε την Πέμπτη ότι η τουρκική αστυνομία και ο τουρκικός στρατός σκότωσαν επτά αμάχους, από τους οποίους δύο ήταν παιδιά, το ένα 7 ετών. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 νεκρούς.