Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΑΠΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Αιχμάλωτοι κατάφεραν να αποδράσουν από το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη και προσπαθούν να διαφύγουν προς τα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στο βόρειο Ιράκ. Αρκετοί μάρτυρες από τη Μοσούλη επιβεβαίωσαν στο BasNews ότι 25 συνολικά αιχμάλωτοι, πολίτες και Ιρακινοί στρατιώτες, απέδρασαν από φυλακή του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη.

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ EΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟ»

 

Την άμεση διόρθωση χάρτη που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον οποίο η π.Γ.Δ.Μ. αναγράφεται ως «Macedonia» και το κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου ως ξεχωριστό κράτος με την ονομασία «Northern Cyprus», ζητά η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Μετά από το μαζικό κύμα φυγής των αριστεριστών και των δορυφόρων της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, η πρώτη ενίσχυση της Κουμουνδούρου με νέες πολιτικές δυνάμεις προερχόμενες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς για τον συντονισμό του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ

 

"Η Ευρώπη διαπράττει συλλογική αυτοκτονία. Παρακολουθούμε την εκούσια παράδοση ενός ολόκληρου πολιτισμού", σύμφωνα με το δημοφιλή Δανό καθηγητή Ιστορίας, Bent Jensen που συχνά παρεμβαίνει στα κοινωνικά ζητήματα της Δανίας και της Ευρώπης.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ...

 

Το πόσο εξελιγμένο είναι το οπλοστάσιο των Ρώσων το έχουμε αναλύσει ουκ ολίγες φορές. Με το πρόγραμμα το οποίο εγκρίθηκε από το Κρεμλίνο όμως για εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών εξοπλισμών όμως, οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για... άλλα κόλπα. Ας δούμε μερικά όπλα που αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τη "ρώσικη αρκούδα".