Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

 
Οι βάσεις  για την εισαγωγή  στα ΑΕΙ  και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί σήμερα. Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού έφτασαν τους 70.988. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....




ΝΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΪΤ

 
Θετικός στην διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός, με την προϋπόθεση πως θα διεξαχθεί ύστερα από την προκήρυξη των εκλογών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δέχεται θετικές εισηγήσεις για το ντιμπέιτ καθώς οι πιθανότητες να χάσει κάτι είναι πολύ χαμηλές. Το ντιμπέιτ είχαν ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα. Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν προτεραιότητα την προκήρυξη εκλογών την 20η Σεπτεμβρίου.



ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ Η ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ;

 

Αυτό που έγινε με τις διερευνητικές εντολές είναι θεσμικά ανεπίτρεπτο και πολιτικά απαράδεκτο. Καταστρατηγεί βάναυσα και ευθέως το πνεύμα και το γράμμα των οικείων διατάξεων του Συντάγματος. Δεν έχει προηγούμενό του και πρέπει να γίνει αυτό που επιβάλλεται για να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ

 

Φυσικά ο τίτλος μας δεν περιγράφει τίποτα άλλο από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Τουτέστιν, άλλα αντί άλλων, όλα σε ένα, και ανόμοιο ανακάτεμα και μπέρδεμα πραγμάτων!!! Τόσο καλά δηλαδή είναι τα πράγματα. Και φυσικά να μην ξεχάσουμε το «κάθε πέρυσι και καλύτερα».

ΟΙ “ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

 

Παρά τη μεγάλη πλειοψηφία στο γερμανικό κοινοβούλιο για τη νέα δανειακή σύμβαση οι “σκεπτικιστές” δεν καταθέτουν τα όπλα και υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να διασωθεί. Από τους πιο γνωστούς επικριτές της νέας σύμβασης, αλλά και των χειρισμών της κυβέρνησης Μέρκελ στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, βουλευτής του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος και επί σειρά ετών επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στο γερμανικό κοινοβούλιο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΕ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Επιστολή σε προσωπικό ύφος απέστειλε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο Μίκης Θεοδωράκης, με την οποία τον καλεί να μην κατέβει στις εκλογές και να συστρατευθεί με το Παλλαϊκό Μέτωπο.

Ο ΟΛΑΝΤ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να εμπλακούν στην εξεύρεση μιας λύσης στη συριακή διένεξη, ζήτησε η Γαλλία, ενώ κάλεσε την Τουρκία να αποκαταστήσει τον διάλογο με τους Κούρδους και να κάνει περισσότερα για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΡΕΚΟΡ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΤΑΝ Η ΜΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ


Παρά την ελληνική κρίση και γενικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Γερμανία κατάφερε να έχει πλεόνασμα -ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η γερμανική οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, εκμεταλλευόμενη κυρίως το ευρώ.

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Τσιφλίκι της Λαϊκής Ενότητας επιχειρεί να κάνει την Βουλή η Κωνσταντοπούλου. Παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα -πλην της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας με την οποία φλερτάρει η πρόεδρος της Βουλής- και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών την έχουν απαξιώσει για την συμπεριφορά της, η κ. Κωνσταντοπούλου και σήμερα επιχείρησε να διεξάγει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις γερμανικές οφειλές.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Η κλιμάκωση της ακροδεξιάς βίας έξω από κατάλυμα προσφύγων στη Σαξονία, στην Γερμανία ήταν σχεδιασμένη, εκτιμά ο Αντρέας Τσικ, ειδικός σε ζητήματα ακροδεξιού εξτρεμισμού.

ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ «ΞΕΠΛΥΜΑ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Άδεια από τη Βουλή ζητεί ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, Γιάννης Δραγάτσης, για να ασκήσει ποινική δίωξη στον Αλέξη Μητρόπουλο, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Από την πλευρά του, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου προχώρησε σε επίσημη δήλωση, στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η φορολογική μου υπόθεση είναι παραγεγραμμένη προ πολλών ετών».