Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο ΤΥΠΟΣ ΓΡΑΦΕΙ

 
Εφημερίδα ΑΓΟΡΑ 22/8/2015
 


ΑΠΕΙΛΗ Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

Είναι απειλή για την Ελλάδα η συνεχώς αυξανόμενη είσοδος των λαθρομεταναστών; Η απάντηση είναι, φυσικά, θετική. Μάλιστα, μπορούμε να συμπληρώσουμε πως η απειλή των λαθρομεταναστευτικών πληθυσμών είναι πολυεπίπεδη, αφού εξαιτίας των ευρωπαϊκών συνθηκών και κυρίως της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», η χώρα εισόδου – υποδοχής θεωρείται και ως η νέα «πατρίδα» του κάθε λαθρομετανάστη, εάν εγγραφεί από την Frontex (ή τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες) ως λαθραία εισερχόμενος…

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να πάει σε πρόωρες εκλογές, βλέποντας αφενός την αδυναμία να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις μετά την εσωκομματική θύελλα και θέλοντας να εκμεταλλευτεί το πολιτικό πλεόνασμα που απολαμβάνει. Ο ίδιος και το κόμμα στοχεύει στην αυτοδυναμία και σε μια κυβερνητική πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει.

2.000 ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Περισσότεροι από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες διασώθηκαν από τις ακτές της Λιβύης σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε μόλις μία ημέρα. Σύμφωνα με το δίκτυο AFP, οι βάρκες που κάλεσαν σε βοήθεια το Σάββατο ήταν 20. Δύο πλοία του ιταλικού Ναυτικού, το Cigala Fulgosi και το Vega, διέσωσαν 507 και 432 άτομα αντίστοιχα

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Tη στιγμή που όλες οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται στα πρόθυρα της ύφεσης, η σταδιακή οικονομική βελτίωση στη Γερμανία είναι γεγονός και οδήγησε κοντά σε υψηλό επίπεδο 4ετίας τον δείκτη δραστηριότητας των επιχειρήσεων που καταρτίζει η βρετανική εταιρεία Markit Economics, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

ΜΕ ΑΕΡΙΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

 

Θετικά στο αέριο της μουστάρδας βρέθηκαν θραύσματα από όλμους του τζιχαντιστών, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ. Η εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό στρατό, καθιστά πολύ πιθανή τη χρήση χημικών όπλων εκ μέρους των τζιχαντιστών.

Η «ΛΥΠΗΤΕΡΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

 

Για τον ερχόμενο Οκτώβριο, μετά τις εκλογές, αναβάλλονται οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα ΜΜΕ. Στο τρίτο Μνημόνιο τα μέτρα παρέμβασης στον χώρο των Μέσων αναφέρονται στο «πακέτο του Οκτωβρίου», που περιλαμβάνει άλλα 23 μέτρα.

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

 

Ανησυχία κυριαρχεί στην Βόρειο Ατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ) καθώς ο συνεχής εκσυγχρονισμός της Ρωσίας προκαλεί εκνευρισμό τόσο στο Πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας.

ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ... ΤΟ ΚΚΕ

 

Σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα φαίνεται πως θα δούμε κάτι πρωτόγνωρο. Και αυτό δεν θα είναι η κάθοδος του Λαφαζάνη με νέο κόμμα αλλά το ΚΚΕ που σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα να λέει μέσα στις άκρες πως είναι έτοιμο το κόμμα του να κυβερνήσει.