Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει επανέλθει με εκκωφαντικό τρόπο στο προσκήνιο η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, λόγω της απόφασης της κυβέρνησης (δημοσιευμένης στο ΦΕΚ) να εγκρίνει τη συμφωνία που είχε συναφθεί τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας Fraport - Κοπελούζου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ L OBSERVATEUR

 

Αντιταχθήκατε στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για αποδοχή των προτάσεων των δανειστών στις 13 Ιουλίου. Υπάρχει ενδεχόμενο να είστε υποψήφιος με κάποιο άλλο κόμμα σε πιθανές εκλογές;

Δεν μπορώ να είμαι μέρος ενός κόμματος το οποίο θα έχει ως στόχο την εφαρμογή της απόφασης της 13ης Ιουλίου, ακόμη κι αν αυτό το κόμμα έχει ευρεία αποδοχή από το λαό.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

 

Ελληνίδες, Έλληνες
 
Τους τελευταίους μήνες περάσαμε δύσκολες και δραματικές στιγμές όλοι μας.Η σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές υπήρξε μια μεγάλη δοκιμασία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα. Οι πιέσεις, οι εκβιασμοί, τα τελεσίγραφα, η πιστωτική ασφυξία, οδήγησαν σε μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Όλοι τη ζήσαμε.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΖΟΥΜΕ

 

Είναι γνωστή η φράση το «Θέατρο του Παραλόγου» (Le Théâtre de l' Absurde). Έτσι ονομάστηκε το πρωτοποριακό θεατρικό ρεύμα που εμφανίστηκε και κυριάρχησε στη δεκαετία του 1950. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η γλωσσική ασυναρτησία (τα λόγια και οι πράξεις δε συνδέονται λογικά) και η παρωδία καθιερωμένων αξιών.

ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

 

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών αφού στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε ρητά σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν «το συντομότερο δυνατόν».

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Την σύσταση νέας κοινοβουλευτικής Ομάδας στην Βουλή ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Θα ονομάζεται Λαϊκή Ενότητα με αρχηγό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.Oι 25 βουλευτές, που ψήφισαν όχι στα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα και στο Μνημόνιο και πρόσκεινται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κατέθεσαν τις επιστολές ανεξαρτητοποίησής τους στη Βουλή .

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

 

Ένα από τα πιο δημοφιλή δόγματα, κοινός τόπος της μεταπολιτευτικής ελαφρότητας, είναι πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Και όμως. Η χώρα αυτή έχει από καιρό εισέλθει σε ένα τέτοιο και με τα πόδια κολλημένα θαρρείς σε βούρκο αρνείται πεισματικά να κάνει βήμα.

SOS ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ

  

«Βουλιάζει» το Αγαθονήσι, καθώς κύματα παράνομων μεταναστών κατακλύζουν το νησί. Οι μετανάστες που αποβιβάζονται στο νησί είναι υπερδιπλάσιοι από τους κατοίκους, με τους τελευταίους να είναι έτοιμοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

«Τακτικό ελιγμό» ώστε να ενισχύσει τη θέση του στην εξουσία χαρακτήρισε την παραίτηση Τσίπρα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της ρωσικής Άνω Βουλής, τονίζοντας πως «η κίνηση αυτή σε καμία περίπτωση δε μαρτυρά πως ο κ. Τσίπρας παύει να διεκδικεί την εξουσία».