Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΧ

 
Καμία περιοχή του πλανήτη δεν έχει σταθεροποιηθεί μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 – οπότε οι συναλλαγματικές, ενεργειακές και λοιπές οικονομικές αναταράξεις, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της επόμενης χρονικής περιόδου. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ;

 

Σιγά μήπως οι Γερμανοί πολιτικοί δεν περνούσαν τη συμφωνία. Τουλάχιστον το μόνο που μας έχουν αποδείξει είναι ότι γνωρίζουν πώς να προασπίζουν τα συμφέροντά τους. Τόσα ελληνικά αεροδρόμια πήραν από μας -και μάλιστα «αντί πινακίου φακής»- και θα λέγανε και όχι από πάνω στη συμφωνία; Τι είναι αυτά που συζητάμε; Θα είμαστε ειλικρινείς:

ΤΟ ΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ 1/1/2015

 

Πρωτοφανή απόφαση με την οποία αναστέλλει από 1/1/2015 την έκδοση νέων συντάξεων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου, πήρε το ΙΚΑ εκδίδοντας σχετική οδηγία στις 12 Αυγούστου, δηλαδή λίγες ώρες πριν από την ψήφιση του νέου συνταξιοδοτικού μνημονιακού νόμου 4336/15, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο της Διοίκησης του Ιδρύματος.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ;

 

Εκλογές «εξπρές» αναμένονται τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και θερινών τμημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές ανακοινώσεις ενδέχεται να γίνουν την Δευτέρα.

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΠΡΟΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Απάντηση του Μαξίμου στα όσα είπε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός- Κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας σχολιάζουν τα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, αναφερόμενοι στην κυβερνητική ανακοίνωση, έκαναν την παρακάτω δήλωση:

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

 

Εκατοντάδες Κούρδοι της Τουρκίας από το Σεμντινλί (κοντά στα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ – Ιράν), εγκατέλειψαν την πόλη τους, η οποία τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει πεδίο μάχης μεταξύ Κούρδων ανταρτών του PKK και τουρκικού στρατού και κατέφυγαν πρόσφυγες στο ιρακινό Κουρδιστάν.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕ JET SKI ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Στην ακινητοποίηση ενός θαλάσσιου μοτοποδήλατου (Jet ski) στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα της Λέσβου, ο χειριστής του οποίου είχε αποβιβάσει νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή του νησιού δύο παράτυπους μετανάστες, προχώρησε περιπολικό σκάφος του λιμενικού.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΟΙ «ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ» ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

Ξεκίνησαν δειλά στα μέσα Ιουλίου. Και η πορεία τους μέσα σε έναν μόλις μήνα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Το γκρουπ που καλεί σε πρόταση μομφής ενάντια στην κυρία Κωνσταντοπούλου, γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα, έχοντας φθάσει πλέον τις 40.000 ηλεκτρονικές υπογραφές.

Η ΧΑΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ «ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ» ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

 

Στρατοδικείο της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας καταδίκασε την Πέμπτη έναν Παλαιστίνιο σε θάνατο δια απαγχονισμού επειδή βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της «συνεργασίας με το Ισραήλ».

ΤΡΑΝΤΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Στην Τουρκία συμβαίνουν συγκλονιστικά πράγματα. Σε έξι μέχρι στιγμές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δηλαδή στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, οι Κούρδοι ανακήρυξαν αυτοκυβέρνηση.