Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ

  

Κούρδοι: «Το ΙΚ είναι δίδυμο κράτος με την Τουρκία. Εμείς είμαστε ο στόχος. Το κυριότερο: Οι μονάδες των ανταρτών μας δεν έχουν βάλει καν το δάχτυλο στη σκανδάλη. Αυτό, ας το έχουν υπόψη τους όλοι».Πρέπει να το παραδεχτούμε ξανά: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι ένας «ιστορικός ηγέτης», όπως γλοιωδώς αλλά ηλιθιωδώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον αποκάλεσε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕ ΤΑ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

 

«Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία», επεσήμανε κατά την ομιλία του στην Μπούντεσταγκ ο Γκρέγκορ Γκίζι, ο πρόεδρος του αριστερού γερμανικού κόμματος Die Linke, προσθέτοντας ότι τα ελληνικά αεροδρόμια θα παραχωρηθούν σε εξευτελιστική τιμή.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ;

 

Βουλή βολικών βολεμένων άβουλων πωλητικών, που μετά από σήμερα στο μόνο που θα ελπίζουν θα είναι να μείνει η χώρα κατεχόμενη και να μην αποκτήσει ανεξάρτητη ελληνική κυβέρνηση για βάθος δεκαετιών. Κι αυτό, επειδή ξέρουν πολύ καλά τις επιπτώσεις όλων όσων με τόση προθυμία συναινούν και γνωρίζουν πολύ καλά τι τους αξίζει για όλα όσα κάνουν... Σε μία πατρίδα τέτοια ονειρευόμασταν να ζήσουμε;

ΧΑΖΟΙ Η ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ;

 

Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολλά, έχουμε δει δυο φορές κάλπες και μαζί πάρα πολλά μεγάλα λόγια, υποσχέσεις, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές. Επίσης έχουμε παρακολουθήσει μεγάλες αντιπαραθέσεις εντός Βουλής αλλά και σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό ανάμεσα σε όσους υποστηρίζουν το μνημόνιο και σε όσους μάχονται κατά του, ανάμεσα σε αυτούς που λένε πως μάχονται για τα δικαιώματα του λαού και σε εκείνους που λέγεται πως τον “αφαίμαξαν” με τις πολιτικές τους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ

 

Συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς είχε την Τρίτη ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με το υπουργείο, έγινε ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και για ενεργειακά θέματα.

ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ

 

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να νικήσουν σε ένα πόλεμο με συμβατικά όπλα εναντίον της Ρωσίας είναι το πόρισμα του αμερικανικού Πενταγώνου έπειτα από μια σειρά ασκήσεων που πραγματοποίησε ο αμερικανικός Στρατός.

ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΕΡΚΕΛ

 

Στο Βερολίνο συνέρχονται σε ξεχωριστές συνεδριάσεις τα κοινοβουλευτικά κόμματα Χριστιανοδημοκράτες Χριστιανοκοινωνιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Η Αριστερά και Πράσινοι) προκειμένου να συζητήσουν το νέο πρόγραμμα και να προετοιμάσουν την αυριανή διαδικασία, σε ορισμένες Κ.Ο. μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και δοκιμαστικές ψηφοφορίες.