Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

«Το Eurogroup χαιρετίζει τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς με την προσθήκη του ΔΝΤ για το πρόγραμμα του ESM. Το Eurogroup συγχαίρει τις ελληνικές αρχές για την ισχυρή δέσμευση που επέδειξαν όπως διεφάνη από την ομαλοποίηση των μεθόδων εργασίας με τους θεσμούς και την διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με αποφασιστικό και γρήγορο τρόπο.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

 

Η Γαλλία εύχεται το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, ύψους έως και 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, να είναι «το καλό» και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

TΟ «ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΧΙ» ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

 

Όσο τα σκόρδα αραιώνουν τόσο χοντραίνουν¨, συνήθιζε να λέει θυμόσοφα ο Χαρίλαος Φλωράκης, πολιτικός πατέρας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Αν ίσχυε αυτή η φράση σε απόλυτο βαθμό και στην πολιτική, η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ευνοούσε και την πλειοψηφία και την μειοψηφία του!

ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

 

Σαρωτικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και εγκρίθηκε από το Eurogroup. Από τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η εφαρμογή του θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα επηρεάσουν όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ PATRIOT ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε τις προηγούμενες μέρες την αποχώρηση του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος «Patriot», που είναι εγκατεστημένο στην νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς και την επιστροφή 260 γερμανών στρατιωτών τους επόμενους μήνες.

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ

 

Οι ημερήσιες αποζημιώσεις, καθώς και τα κόστη για εισιτήρια και διανυκτερεύσεις, των συμβούλων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, πρέπει να επιστραφούν και μάλιστα εντόκως.

ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΚΛΑΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΝΤΑΝΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΟΜΗΡΟΣ ΚΕΙΛΑ ΜΙΛΕΡ

 

Η 26χρονη Κέιλα Μίλερ (Kayla Jean Mueller), Αμερικανίδα που κρατούνταν αιχμάλωτη επί 18 μήνες από το Ισλαμικό Κράτος και η οποία πέθανε νωρίτερα φέτος ενώ παρέμενε όμηρος στα χέρια των τζιχαντιστών, είχε βιαστεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια της ομηρίας της από τον «χαλίφη» Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

40 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΜΠΑΡΙ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 

Τουλάχιστον 40 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα πλοίο στην Μεσόγειο βρέθηκαν σήμερα νεκροί, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό. Τα θύματα πιστεύεται ότι πέθαναν από ασφυξία από τις αναθυμιάσεις των καυσίμων όταν το πλοίο έβαλε νερά στο αμπάρι, δήλωσε στην ιταλική κρατική τηλεόραση ο καπετάνιος πλοίου του πολεμικού ναυτικού, το οποίο ηγήθηκε των επιχειρήσεων διάσωσης.

ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ 11 ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

 

Τον αποτροπιασμό τους εξέφρασαν οι ΗΠΑ όσον αφορά τις κατηγορίες για τον βιασμό παιδιών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία από κυανόκρανους, αξιώνοντας να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ένοχοι.