Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
 Οι 45 βουλευτές που θα κρίνουν αν θα πάμε ή όχι στις κάλπες

Η εκλογολογία καλά κρατεί και μάλιστα εντάθηκε λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, για την επικύρωση της συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός καθώς γνωρίζουν ότι την επομένη της ψηφοφορίας ο καθείς, θα πρέπει να πάρει το δρόμο του. Ήδη ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης έθεσε ανοικτά το ζήτημα ότι κυβέρνηση με λιγότερους από 120 βουλευτές (αρθροιστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ), δεν μπορεί να σταθεί.

ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥ 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Τριάντα-οκτώ προαπαιτούμενα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν στη Βουλή των Ελλήνων έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώστε να τεθεί σε ισχύ το 3ο μνημόνιο και η τριετής συμφωνία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που θα φέρει στην Ελλάδα μέσω δανειοδότησης 86 δις ευρώ.

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

«Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση με τίτλο «Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

 

«Το θάρρος της απελπισίας», λέει ο Slavoj Žižek σε ένα πρόσφατο άρθρο του, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα, «είναι ζωτικής σημασίας σε αυτή τη χρονική στιγμή.

«ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ…»

 

Η αυγουστιάτικη βραδιά σχεδόν φθινοπωριάτικη, μετά από μια δυνατή απογευματινή καταιγίδα, που την διαδέχθηκε ένας καυτός ήλιος- τα καπρίτσια του καιρού στην ορεινή Αρκαδία… Στο προαύλιο του ιστορικού σχολείου της πανέμορφης Ασέας, κάτω από την ξαστεριά, η υγρασία ψιλοπερόνιαζε.

ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να διατηρήσει την Ελλάδα υπό στενή επιτήρηση μετά τη συμφωνία με τους πιστωτές, με ευρωπαϊκές πηγές να δηλώνουν στο Reuters πως το πρόγραμμα ύψους 85 δισ. ευρώ θα περάσει μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης από τους πιστωτές τον Οκτώβριο, ενώ η όποια συζήτηση περί απομείωσης της ονομαστικής αξίας του ελληνικού δημόσιου χρέους θα γίνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΣΟΥΛΤΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΘΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 

Επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και του εξέφρασε την πρόθεσή του να καλέσει δημοσίως την γερμανική κυβέρνηση, την γερμανική Βουλή και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να εγκρίνουν τη συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ


Με μια σκληρή και αγανακτισμένη ανακοίνωση, ο Δήμος της Κω αποκαλεί την Τασία Χριστοδουλοπούλου «ανεύθυνη», «ανύπαρκτη», «κατ΄επίφαση Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής» και την κατηγορεί ως καταστροφέα της Κω.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΨΕΥΔΕΤΑΙ – ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

 

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο δημοσιογράφος  Χούγκο Ντίξον κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται για τα μέτρα καθώς είναι το ίδιο σκληρά με τα προηγούμενα. Ο Ντίξον με αναρτήσεις στο twitter ουσιαστικά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται αναφορικά με τις συνέπειες που θα έχει η νέα συμφωνία στη ζωή των Ελλήνων.