Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΠΩΣ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

 

Η συμφωνία με τους δανειστές που κλείδωσε οδηγεί σε ήπια προσαρμογή στα δημοσιονομικά, χωρίς να είναι αναγκαίο να ληφθούν νέα μέτρα, υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, όπως επισημαίνεται προβλέπεται 0,25% πρωτογενές έλλειμμα το 2015 και πλεονάσματα 0,50% το 2016, 1,75% το 2017 και 3,5% το 2018, έναντι πρωτογενών πλεονασμάτων 3% για το 2015, 4,5% για το 2016 και 2017 καθώς και 4,2% για το 2018, που προέβλεπε η συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν μείνει με την διόλου αξιοζήλευτη επιλογή είτε να κάνουν τα στραβά μάτια στις ανθρωπιστικές καταστροφές στα ανοικτά των ακτών τους στη Μεσόγειο, είτε να παρέχουν βοήθεια στους μετανάστες, ενδυναμώνοντας έτσι τις πολιτικές δυνάμεις εναντίον των μεταναστών.

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

 

Το προσχέδιο του τρίτου μνημονίου, το οποίο περιλαμβάνει ένα βαρύ πακέτο προαπαιτούμενων τα οποία θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, καθώς και ένα δεύτερο, επίσης σκληρό, πακέτο μέτρων, που θα πρέπει να υιοθετηθεί από τον Οκτώβριο καθώς η συμφωνία με τους θεσμούς έχει κλείσει, με ενδιάμεσες λύσεις στα «αγκάθια» του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, των ενεργειακών και των κόκκινων δανείων.

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ

 

Το Βερολίνο επιδιώκει να γίνει εγγυητής του δανείου το νέο ταμείο με τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, από ακίνητα, υποδομές και εταιρείες μέχρι έσοδα από το πετρέλαιο… Την ίδια τακτική άλλωστε ακολούθησαν και το 2012 με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας… Χτίζεται από το 2010 η υποθήκευση της Ελλάδας…

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ

 

Αγώνα με εχθρό τον χρόνο δίνει η βρετανική Μ15 και η Αστυνομία για να προλάβει επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος κατά της Βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, Βρετανοί Τζιχαντιστές σχεδιάζουν να ανατινάξουν τη Βασίλισσα σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

 

Πρόταση Ψυχάρη να αποκτήσει τον Πήγασο! Το Mega ήταν η αρχή, καθώς ο Σταύρος Ψυχάρης κάνει το επόμενο βήμα ζητώντας να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εκδοτικής επιχείρησης του Γιώργου και του Φώτη Μπόμπολα.

ΑΠΟΦΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 

Λίγες μόνο ώρες χωρίζουν την κυβέρνηση από τη συμφωνία με τους δανειστές για το τρίτο πακέτο βοήθειας και το τρίτο μνημόνιο. Σε κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε η αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος φορολόγησης της βουλευτικής αποζημίωσης και ο νέος «εξορθολογισμός» στις αμοιβές υπουργών και διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων ανεξάρτητων αρχών.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

 

Με μεγάλες ταχύτητες κινείται η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει τις εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται για ενδεχόμενη... μεγάλη έξοδο από το κόμμα.  Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέκος Αλβάνος βρίσκεται σε τροχιά σύμπραξης και συμπόρευσης με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα στη δημιουργία ενός "κόμματος της δραχμής".