Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΟΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

 

Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν μέχρι τα τέλη του 2015 στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θα υπάρξει νέα σχετική νομοθεσία.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ «ΚΡΙΝΕΙ» ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ «ΚΛΕΙΣΕΙ»

 

H συνάντηση που έχουν αυτή την ώρα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών με τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη θα κρίνει εν πολλοίς και εάν τελικά είναι ρεαλιστικός και εφικτός ο στόχος που έχει θέσει η κυβέρνηση για κλείσιμο συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, αφού βασικό αντικείμενο θα είναι η η σύνοψη του πρώτου κύκλου των συζητήσεων.

Η ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Οι ανάγκες του Βερολίνου και οι φόβοι του Νότου. Η αμφισβήτηση της Κομισιόν και το γερμανικό μήνυμα στον Γιούνκερ. Οι χειρισμοί της ελληνικής κρίσης φέρνουν στην επιφάνεια τα διαφορετικά οράματα Γαλλίας-Γερμανίας για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΜΑΖΕΨΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ - ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ"

 

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν για το θέμα της Συρίας. Τον αποκάλεσε δικτάτορα, που συμπεριφέρεται σαν τον Χίτλερ και τον προειδοποίησε να μαζευτεί και να σταματήσει τα παιχνίδια δήθεν κατά των τζιχαντιστών γιατί σε διαφορετικά θα μετατρέψει τη Συρία σε «μεγάλο Στάλινγκραντ». Και η Άγκυρα γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.

Η ΕΕ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την Τρίτη μεγάλη ανησυχία για τη βία μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), απευθύνοντας έκκληση η αντίδραση στην τρομοκρατία «να είναι ανάλογη και στοχευμένη» και να μην θέτει σε κίνδυνο τον πολιτικό και δημοκρατικό διάλογο στην Τουρκία.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ

 

«Άλλα ντ’ άλλων» χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής του Σχεδίου Β, Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησής του «κατάφερε να ξαναφέρει στο προσκήνιο τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ-ΓΕΦΥΡΑ

 

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της συζήτησης ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους των δανειστών, στο ξενοδοχείο όπου έχουν «στρατοπεδεύσει» οι τελευταίοι.

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ UCKΑΔΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

 

Το «πράσινο φως» για τις απαραίτητες συνταγματικές αλλαγές που θα επιτρέψουν τη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου από τον πρώην Απελευθερωτικό Στρατό Κοσόβου (γνωστό ως UCK) άναψε, κατά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου στο Κόσοβο την Τρίτη.