Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΔΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ

 

Τις χώρες με τους πληθυσμούς που τείνουν να συρρικνώνονται δημοσίευσε το δίκτυο i100 του Independent, βασιζόμενο σε στατιστικά στοιχεία της World Bank. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση, καθώς ο πληθυσμός της σημείωσε μείωση 0,6% από το 2013 στο 2014, ποσοστό ίσο με αυτό της Πορτογαλίας.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΑΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

 

Σχέδιο νόμου, με την προοπτική να γίνει πολύ σύντομα νόμος του ελληνικού κράτους, (.σ.σ προφανώς μετά τις προσεχείς εκλογές και εφόσον επανεκλεγεί ο Αλέξης Τσίπρας)  σύμφωνα με τον οποίο θα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της διασποράς του Ελληνισμού  στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι από τους τόπους διαμονής τους,  επεξεργάζεται εδώ και λίγο καιρό η γενική γραμματεία απόδημου ελληνισμού σε συνεργασία με την αντίστοιχη γραμματεία του υπουργείου εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

Το κράτος πρόνοιας (ή κοινωνικό κράτος) αναπτύχθηκε, ως λειτουργία των σύγχρονων αστικών κρατών, με σκοπό να ενισχύσει την ευημερία των πολιτών και να εξαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες. Αυτό επιχειρείται αφενός μέσω της προστασίας από κοινωνικούς κινδύνους (θάνατο, ατύχημα, ανεργία) και αφετέρου μέσω προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών στους πολίτες δωρεάν ή σε μειωμένη τιμή (υγεία, εκπαίδευση).

TΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΤΡΟΙΚΑ


Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής οι επικεφαλής των θεσμών με κύρια θέματα στην ατζέντα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα capital controls.

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ Ο ΚΑΜΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Αποφασισμένος να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο τους μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στη Βρετανία δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ντέιβιντ Κάμερον. Στα «ανθρωπιστικά» μέτρα που υιοθετεί είναι η ύψωση φρακτών αλλά και η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με ειδικά σκυλιά. 

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΣΑΙΤ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

Την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας (που λέει ο λόγος γιατί δεν πετυχαίνουν και τίποτα) τις βάσεις των αριστερών Κούρδων ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ, η τουρκική κυβέρνηση επέβαλλε νέα λογοκρισία στο διαδίκτυο.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ 13η ΣΥΝΤΑΞΗ

 

Αίσθηση προκαλεί η ομολογία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη από το βήμα της ΚΕ, πως ακόμη και αν όλα είχα εξελιχθεί κατ' ευχήν θα ήταν δύσκολο να δώσουν στο τέλος του χρόνου την 13η σύνταξη που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.