Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ»

 

«Δεν είχα άλλη επιλογή από το να πάω σε δημοψήφισμα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη εφ'όλης της ύλης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημειώνοντας ότι επρόκειτο για μία «επιλογή υψηλού ρίσκου». 

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ" ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

 

Τελικά επραγματοποιήθη η πρώτη επίσημη ανοιχτή συγκέντρωση της λεγόμενης "αριστερής πλατφόρμας" στο γήπεδο του Πανελληνίου. Ειλικρινά μια σκέτη απογοήτευση. Ως συνήθως είχαμε στημένες από τα πριν ομιλίες και φυσικά στημένες παρεμβάσεις. Ο πολιτικός διάλογος ανύπαρκτος.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  

Ένα κείμενο που αξίζει να διαβαστεί. Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα πράγματα που σας εμποδίζουν να το κάνετε αυτό. Η ζωή δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το να γεννηθείς στις μέρες μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να γεννιόσουν 5.000 χρόνια πριν.

ΜΑΔΡΙΤΗ: ΟΙ PODEMOS ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΡΑΧΟΙ

 

Στην ακύρωση χιλιάδων εξώσεων στην Μαδρίτη, που θα γίνονταν υπό την ανοχή του κυβερνώντος κόμματος του Ραχόι, ακύρωσε η νέα δήμαρχος της Ισπανικής πρωτεύουσας που πρόσκειται στους Podemos.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Αποδείξεις που καταδικάζουν τη Τουρκία για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος έχουν στα χέρια τους οι ΗΠΑ. Όταν οι Αμερικανοί κομάντος σκότωσαν το ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Σαγιάφ τον Μάιο, στους υπολογιστές και στα έγγραφα που πήραν από το κρησφύγετό του βρήκαν όλες τις αποδείξεις ότι η Τουρκία συνεργαζόταν με το Ισλαμικό Κράτος.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ "ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΗ" ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΔΩΡΕΑΝ

 

Οι Αυστριακοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (ÖBB) ενδιαφέρονται να αναλάβουν τους ελληνικούς σιδηρόδρομους. Όμως ο πρόεδρος των αυστριακών σιδηροδρόμων Κρίστιαν Κερν σε συνέντευξή του στο αυστριακό οικονομικό περιοδικό Trend αποκλείει ήδη εκ των προτέρων την καταβολή ενός αντιτίμου.

GERXIT: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΦΕΥΓΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ;

 

Μολονότι τους τελευταίους έξι μήνες το «Grexit» μονοπωλεί τον δημόσιο διάλογο, μερίδα αγγλοσαξόνων οικονομολόγων υποστηρίζει ότι η Γερμανία είναι αυτή που θα ήταν προτιμότερο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

TO GREXIT ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Στους τρεις σημαντικότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία συγκαταλέγει το Grexit η Standard & Poor's σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα. Ο οίκος διαπιστώνει αύξηση των γεωπολιτικών και οικονομικών κινδύνων το β΄ τρίμηνο του 2015, επισημαίνοντας ότι την εν λόγω περίοδο υποβάθμισε συνολικά 244 εκδότες με χρέος ύψους 1,2 τρισ. δολ. και αναβάθμισε 125 εκδότες με χρέος 621 δισ. δολ.