Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ CAPITAL CONTROLS

 

Σειρά ερωτήσεων και απαντήσεων σχετικά με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων» δημοσιοποιεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

“ΈΦΟΔΟΣ” ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ! ΙΔΟΥ Η “ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ”ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

Οι πρώτες εικόνες από την “έφοδο” της Τρόικα στο Γενικό Λογιστήριο κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου. Μετά από ένα καταστροφικό  6μηνο που ισοπέδωσε την χώρα και την οικονομία της, η “αντιμνημονιακή” Κυβέρνηση πολιτικής απάτης Τσίπρα – Καμμένου, ανοίγει ορθάνοιχτα τις πόρτες του ΓΛΚ για να υποδεχτεί με ανοιχτές αγκάλες την Τρόικα! Την οποία μέχρι πρόσφατα είχε “καταργήσει”…

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι "με την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, έκλεισε ένας κύκλος 6μηνης πολιτικής πρωτοβουλίας", υπογραμμίζοντας ότι "ο κύκλος αυτός πρέπει να αποτιμηθεί διεξοδικά.

"ΜΑΧΑΙΡΙ" 10 ΔΙΣ. ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Μείωση των δαπανών για την δημόσια υγεία κατά 10 δισ. ευρώ σχεδιάζει η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με δηλώσεις του «επιτρόπου» υπεύθυνου για την μείωση των εξόδων του ιταλικού δημοσίου, Γιόραμ Γκούτγκελντ, τον οποίο έχει διορίσει ο ίδιος ο ιταλός πρωθυπουργός.

ΜΑΖΙΚΗ «ΑΠΟΒΑΣΗ» ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Οι τουρίστες επιστρέφουν στην Ελλάδα μαζικά, μειώνοντας τους φόβους ότι οι έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων και οι διαδηλώσεις κατά της λιτότητας θα υπονομεύσουν την τουριστική βιομηχανία της χώρας στο μέσο της καλοκαιρινής περιόδου, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Απουσία αποτελεσματικού επιχειρησιακού σχεδίου διαχείρισης, για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, διαπιστώνει ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από αυτοψία που πραγματοποίησαν κλιμάκια της ανεξάρτητης αρχής στη Λέσβο, την Κω και τη Λέρο και ζητά την λήψη άμεσων μέτρων.

ΕΚΤ: ΒΕΒΑΙΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

 

Οι χώρες της ευρωζώνης δεν εξετάζουν πλέον εάν θα αναδιαρθρώσουν το ελληνικό χρέος, αλλά μάλλον ποιος θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξή στη γαλλική εφημερίδα Le Monde που δημοσιεύθηκε σήμερα.