Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ ΑΥΡΙΟ

 

Για αύριο Τρίτη μεταθέτουν πλέον κυβερνητικοί αξιωματούχοι την έναρξη των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με τους τέσσερις θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες τότε θα ξεκινήσουν τον έλεγχο τα τεχνικά κλιμάκια, ενώ μετά από δύο με τρεις ημέρες αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής των θεσμών.

ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

 

Οι πιστωτές επιμένουν ότι η Αθήνα πρέπει να προχωρήσει σε ψήφιση και τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων ώστε να γίνει εκταμίευση χρημάτων στο πλαίσιο του τρίτου Μνημονίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟ "ΑΛΛΟ" ΕΙΔΟΣ

 

Αυτό που άλλαξε εκείνη την νύχτα, ήταν η ίδια η Γερμανία έτσι όπως την γνώριζαν οι Ευρωπαίοι από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι έπειτα. Στην επιφάνεια βρίσκονταν οι διαπραγματεύσεις για την αποτροπή μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (ή Grexit) και την αποφυγή των ολέθριων συνεπειών που θα ακολουθούσαν τόσο για την Ελλάδα όσο και για την νομισματική ένωση. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

Για να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να επιλύσει το πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει θα πρέπει να το δει ως μέρος του ευρύτερης «κρίσης ταυτότητας» που αντιμετωπίζει η Κεντροδεξιά πανευρωπαϊκά.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ «ΣΩΤΗΡΑΣ» – Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Η κρίση που πλήττει την χώρα, δίνει την ευκαιρία σε παροπλισμένους πολιτικούς, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου να διεκδικήσουν ξανά ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Έτσι η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, έκανε την επανεμφάνιση τους αποστέλλοντας επιστολή προς του πολιτικούς αρχηγούς με οκτώ βασικούς άξονες για την καταπολέμηση της ανεργίας.

ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ

 


Αποστάσεις από τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι ενάντια στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ πήραν οι ΗΠΑ. Το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν, που συνδέεται με τον αριστερό κουρδικό στρατό YPG/YPJ της Συρίας, μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

«ΚΛΕΒΟΥΝ» ΤΟ ΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

 

Ενδείξεις ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις καταφεύγουν στην μαύρη εργασία και εισφοροδιαφευγούν, προκύπτουν από έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδας,σύμφωνα με την οποία διαπιστώνεται σαφής δυσαναλογία μεταξύ των κερδών του τουριστικού κλάδου και της αύξησης των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟ «ΖΟΜΠΙ» ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ένας από τους τέσσερις επικεφαλής των θεσμών, που περιμένουμε στην Ελλάδα , μάλλον την Τρίτη, για να αρχίσει η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα , είναι ο Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, επονομαζόμενος και «ζόμπι» της τρόικας από την θητεία του στην Πορτογαλία.