Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ STRESS TESTS ΓΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

 

Το μέλλον των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να κρίνουν τα επερχόμενα stress tests, προκειμένου να προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες το φθινόπωρο και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση πριν το τέλος του έτους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΟ

 

Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητείται νέα δανειακή διευκόλυνση. Η απάντηση ωστόσο που έδωσε ήταν λιτή και συγχρόνως αινιγματική.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ»

 

Είτε είσαι δεξιός είτε αριστερός, είτε υποστηρίζεις την κυβέρνηση είτε όχι, σε ένα πράγμα συμφωνούμε όλοι: η χώρα περνάει μία πολύ δύσκολη περίοδο.Το καθημερινό λεξιλόγιο των Ελλήνων έχει εμπλουτιστεί με διάφορες λέξεις, όπως μνημόνιο, ανθρωπιστική κρίση και έλεγχοι κεφαλαίων – για να μην αναφέρουμε καν τους σύνθετους οικονομικούς όρους τύπου IOUs. 

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ


Πράσινο φως δόθηκε για έναρξη των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας από τον ESM από τη Δευτέρα, αφού σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Reuters που επικαλείται Έλληνα αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, τα τεχνικά ζητήματα που καθυστέρησαν τις συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα έχουν επιλυθεί.

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES

 

Διαψεύδουν συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη δημοσίευμα των Financial Times για το «σχέδιο Λαφαζάνη και Αριστερής Πλατφόρμας περί δραχμής». Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «σπανίως ψεύδη, φαντασιώσεις, κινδυνολογία, σεναριολογία και παρωχημένος αντικομμουνισμός συνυπάρχουν σε ένα και μόνο δημοσίευμα.

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ

 

Να βάλει τέλος στα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα επιχείρησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε κλειστό δείπνο εργασίας παρουσία όλων των κεντρικών τραπεζιτών των χωρών της Ευρωζώνης. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων. Αποκλείω το bail in είτε για ποσά μικρότερα από 100.000 ευρώ είτε για μεγαλύτερα» ήταν σύμφωνα με την Ημερησία η εισήγηση του Ιταλού τραπεζίτη.

ΜΕΤΡΑ…Η ΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

 

Μπροστά σε νέα προαπαιτούμενα μέτρα βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς για αντικειμενικούς λόγους απομακρύνεται το ενδεχόμενο της συμφωνίας έως τα μέσα Αυγούστου, προθεσμία που έχουν θέσει οι δανειστές.