Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Η ΦΩΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 


ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΝΤ

 

Αρχίζουν από αύριο Παρασκευή να καταφθάνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών και του ESM, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σχεδόν μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε χαρακτηριστικά:

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 

«Ναι» ψήφισαν 230 βουλευτές, «όχι» 63 βουλευτές -εκ των οποίων οι 31 του ΣΥΡΙΖΑ- ενώ παρόντες δήλωσαν 5 βουλευτές (όλοι του ΣΥΡΙΖΑ). Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

 

Ως συνειδητή προσπάθεια καλλιέργειας δυσμενούς για την κυβέρνηση πολιτικού κλίματος, χαρακτηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι τη φημολογία που, όπως τονίζουν, καλλιεργείται σκόπιμα περί νέων πρόσθετων προαπαιτούμενων που πρόκειται να ζητηθούν από τη χώρα ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.

NY TIMES: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Εάν ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν πριν από έξι μήνες ένας ιδεαλιστής νεαρός ριζοσπάστης, αφοσιωμένος στο να ανατρέψει το κατεστημένο στη χώρα και τις πολιτικές λιτότητας, τώρα αναδύεται από την αναμέτρηση με τους πιστωτές ως κάτι εντελώς διαφορετικό: ένας δημοφιλής, προσεκτικός και ρεαλιστής πολιτικός με μερίδιο στην επιτυχία των ίδιων των μέτρων που υποσχέθηκε να εξαλείψει ερχόμενος στην εξουσία, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

45 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

Σε κατάσχεση των καταθέσεων γιατρών, αλλά και δικηγόρων, προβαίνει η Εφορία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα μεγάλα ποσά που έχουν στις τράπεζες.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΖΗΤΑ Ο Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ

 

Δημιουργία ανοικτών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, σε εγκαταλελειμμένες ή υπολειτουργούσες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην πόλη, ζητά από την κυβέρνηση ο δήμος Αθηναίων.

Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

 

Εάν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πριν από έξι μήνες ένας ιδεαλιστής νεαρός ριζοσπάστης, αφοσιωμένος στο να ανατρέψει το κατεστημένο στη χώρα και τις πολιτικές λιτότητας, τώρα αναδύεται από την αναμέτρηση με τους πιστωτές ως κάτι εντελώς διαφορετικό: ένας δημοφιλής, προσεκτικός και ρεαλιστής πολιτικός με μερίδιο στην επιτυχία των ίδιων των μέτρων που υποσχέθηκε να εξαλείψει ερχόμενος στην εξουσία, αναφέρει η εφημερίδα New York Times.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΠΩΣ Η ΑΘΗΝΑ ΖΗΤΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟ

  

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε απευθύνθηκε στη Ρωσία ζητώντας της να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα ώστε η τελευταία να τυπώσει δικό της νόμισμα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μετά τη σχετική φημολογία που έχει αναπτυχθεί από ελληνικά δημοσιεύματα.