Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΟΙ 32 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 
Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) παρέσχε σήμερα Δευτέρα λεπτομερείς οδηγίες και απαντήσεις για όλες τις συναλλαγές στις τράπεζες προς ενημέρωση των πολιτών. 1.Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργείται η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ....
 


ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ

 

Μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, αύξηση χρηματικών ποινών και άλλα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν.4334/2015 (Α80)», όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

 

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!
Ερώτηση καταπέλτη που ανοίγει το μεγάλο ζήτημα των συστημικών ΜΜΕ, λίγα 24ωρα πριν ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο κατά πληροφορίες κατατίθεται εντός της εβδομάδας,   κατάθεσε χθες 20 Ιουλίου 2015 ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ;

 

Χρειάστηκαν 5,5 χρόνια, 251 ΝΑΙ (Ολομέλεια της Βουλής 10.07.2015) και μια χειραψία ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου το αντιμνημονιακό αφήγημα να καταρρεύσει μέσα σε ένα βράδυ. Κατέρρευσε, όμως, μαζί του και ο εθνολαϊκισμός; Όλα τα προηγούμενα χρόνια, το ιδεολογικό αμάλγαμα εθνοκεντρισμού και λαϊκισμού εξέθρεψε το ψευδοδίλλημα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», προκάλεσε τεράστιο χάσμα με τους εταίρους μας και δίχασε τους Έλληνες.

Η ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η επίλυση του Κυπριακού παραμένει κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε μήνυμά του με αφορμή την 41η επέτειο έναρξης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΤΣΙΠΡΑ ΕΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ SPIEGEL

 

«Αν τελικά ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο έχει πιθανότητες να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία», αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό Spiegel.

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

 

Ποινικές διώξεις για κακουργήματα άσκησε η εισαγγελία Διαφθοράς μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε με αφορμή μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων του Πειραιά για το κατά πόσο η αξιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των 28 ακινήτων του δημοσίου ήταν επωφελής ή όχι για το ελληνικό δημόσιο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια και μάχη για να εφαρμόζονται οικονομικές πολιτικές που θα δώσουν περισσότερη δικαιοσύνη στην κατανομή του πλούτου, απέναντι σε κανόνες που θα διευρύνουν τις αδικίες» επεσήμανε ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς, στην ομιλία του, κατά την έναρξη του 16ου Συμποσίου της Σύμης που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στην Κέρκυρα, όπου είναι επίτιμος καλεσμένος.