Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

41 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ)

 
Είναι το απόγευμα της 19ης Ιουλίου του 1974, η ζέστη είναι αποπνικτική και οι παραλίες της Κύπρου, είναι γεμάτες από κόσμο που αναζητούν λίγη δροσιά. Οι δείκτες των ρολογιών δείχνουν 18.23 και κείνη την ώρα το επίγειο ραντάρ της Ναυτικής Διοίκησης Κύπρου, που βρισκόταν στο βορειοανατολικό άκρο της Κύπρου και συγκεκριμένα στο ακρωτήρι Άγιος Ανδρέας, εντόπισε την Τουρκική νηοπομπή, 4 αποβατικά σκάφη, στα ανοικτά της Κυρήνειας. Διαβάστε όλο το αφιέρωμα ΕΔΩ....

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ. ΟΡΙΟ 120 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Νέες αυξήσεις για ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το πακέτο των προαπαιτούμενων το οποίο καταφθάνει στην ελληνική Βουλή την Τετάρτη. Ειδικότερα, στο νέο πακέτο αναμένεται να περιλαμβάνονται τα εξής:

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ

 

Με νοσταλγία, για το πως θα είχε εξελιχθεί σήμερα η Ευρώπη, «εάν είχε εισακουσθεί» κατά την υιοθέτηση του ευρώ, πολλές είναι οι προσωπικότητες που τιμούν σήμερα «τον ζωντανό θρύλο της Ευρώπης». Από καιρό ο Ζακ Ντελόρ, είχε προειδοποιήσει ότι «η Ευρώπη κλυδωνίζεται ανάμεσα στην επιβίωση και στην παρακμή» θυμίζει η εφημερίδα JDD .

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτίμησε μιλώντας στο Reuters ότι είναι ιδιαίτερα χαμηλές οι πιθανότητες επιτυχίες του προγράμματος. «Υπάρχει τώρα ένα 20%, ίσως 30% ποσοστό επιτυχίας», είπε ο αξιωματούχος που μετείχε στη διαμεσολάβηση για την επίτευξη του συμβιβασμού μεταξύ Ευρώπης και Αθήνας, ο οποίος μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

ΝΕΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Πλατφόρμα του συνεχίζουν την επαναστατική ρητορική, γιατί από πράξη… ακόμα γελάνε και οι πέτρες με το «Κίνημα του Νομισματοκοπείου».

«OΧΙ» ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ «ΝΑΙ» ΣΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Αρνητική σε κούρεμα του ελληνικού χρέους, αλλά ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια, δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτό δεν γίνεται στην νομισματική ένωση», επισημαίνει, εννοώντας το κούρεμα χρέους, ενώ σε ό,τι αφορά το Grexit, σημειώνει ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι, «αλλά εμείς αποφασίσαμε για μια άλλη επιλογή».

ΒΡΩΜΙΚΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ (;) ΚΑΤΑ ΤΩΝ PODEMOS ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

Σημαντική υποχώρηση της εκλογικής επιρροής των Podemos λίγο πριν τις εκλογές στην Ισπανία που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο, δείχνουν δυο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση τόσο με την μεγάλη εκλογική νίκη των Podemos στις δημοτικές εκλογές, όσο και με λίγο παλαιότερες δημοσκοπήσεις. Το γεγονός αυτό, αυτόματα εγείρει μεγάλα ερωτηματικά για το κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι αδιάβλητες.

«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Μέχρι σε «ανταρσία» σκέφτονται να φτάσουν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την περιφέρεια και κυρίως από τις αγροτικές περιοχές της χώρας, και να καταψηφίσουν τα μέτρα της κυβέρνησης που υποστηρίζει και το κόμμα τους και αφορούν την αύξηση της φορολογίας των αγροτών, αλλά και μέτρα όπως η κατάργηση του μειωμένου φόρου στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.